“Προτάσεις για μια Κοινωνική Πολιτική με Επίκεντρο την Ανταγωνιστικότητα” από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο το συνέδριο με θέμα “Προτάσεις για μια Κοινωνική Πολιτική με Επίκεντρο την Ανταγωνιστικότητα”.

Το συνέδριο αυτό ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας δύο Επιτροπών του Επιμελητηρίου, της Επιτροπής Ασφαλιστικών και Εργασιακών Θεμάτων και της Επιτροπής Απασχόλησης. Στόχος των Επιτροπών ήταν μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα να ανιχνεύσουν, να συζητήσουν και να καταθέσουν προτάσεις και προτεραιότητες με σκοπό την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσα από δραστικότερες και πιο επίκαιρες πολιτικές απασχόλησης.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης, Δρ. Βενετία Κουσία, τόνισε χαρακτηριστικά: “Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η αλλαγή οδηγεί στη βελτίωση του ατόμου ακόμα και αν του δημιουργεί άγχος. Γι αυτό και θα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο για τη διαχείρισή της. Συγκεκριμένα, θα πρέπει όχι μόνο να γνωρίζει ο καθένας το πού θέλει να πάει και το πώς, αλλά να προχωράει στην υλοποίηση και τη μέτρηση των κυριότερων αποτελεσμάτων, ώστε να αναγνωρίζει τι έπραξε σωστά και τι πρέπει να διορθώσει. Σε όλη αυτή την πορεία της αλλαγής βασικός άξονας είναι ο εαυτός μας, ώστε να πράττουμε ανάλογα με το ποιος θέλουμε να είμαστε και κατά συνέπεια να αποκτούμε όσα μας αναλογούν. Μαγνητικός βορράς της πυξίδας μας παραμένουν πάντα οι αξίες μας και όχι τα αποκτήματα.”

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Επιτροπής Ασφαλιστικών και Εργασιακών Θεμάτων, Κωνσταντίνος Κρεμαλής, δήλωσε ότι: “Στο εξαιρετικά επιτυχημένο ετήσιο συνέδριο του Επιμελητηρίου δόθηκαν τεκμηριωμένες προτάσεις πάνω στο θέμα της ανταγωνιστικότητας και πώς μπορεί να ενισχυθεί με έμφαση στην ποιότητα της απασχόλησης και στην καλύτερη αξιοποίηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων. Απομένει στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίοι πήραν τα μηνύματα εντός και εκτός της συνεδριακής αίθουσας, να προσαρμόσουν τις παραπάνω προτάσεις στις κοινωνικές και επιχειρησιακές πολιτικές τους.”

Οι παρουσιάσεις των ομιλητών του συνεδρίου, είναι αναρτημένες στη σελίδα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου: http://www.amcham.gr/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ