Κέντρο Αειφορίας: Απαραίτητη η διάσταση της Βιώσιμης Ανάπτυξης στο σύγχρονο επιχειρείν

Οι νέες τάσεις και προκλήσεις και η νέα επιχειρηματική πραγματικότητα υπό το πρίσμα της βιώσιμης ανάπτυξης αναδείχθηκαν ως βασικά θέματα της ομιλίας του Κέντρου Αειφορίας (CSE) στο πρόσφατο Συνέδριο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. 

Το διήμερο συνέδριο είχε ως βασικά θέματα την απασχόληση, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα και συγκέντρωσε πλήθος καλεσμένων. Το συνέδριο φιλοξένησε τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jyrki Katainen, αρμόδιο για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας ο οποίος συνομίλησε με τους συμμετέχοντες για τις δράσεις και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους τομείς αυτούς. Στο συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές στελέχη από το χώρο της απασχόλησης και την επιχειρηματικότητας, εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων, επενδυτές αλλά και εκπρόσωποι δημοσίων φορέων.

Η συμβολή του Κέντρου Αειφορίας μέσω της ομιλίας του Προέδρου του Νίκου Αυλώνα για την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα ήταν να αναδείξει τη νέα εποχή της επιχειρηματικότητας στην οποία είναι απαραίτητη η διάσταση της βιώσιμης ανάπτυξης ως στρατηγική που εντάσσεται στην εταιρική κουλτούρα και διατρέχει όλα τα κομμάτια μιας επιχείρησης, ανεξαρτήτως μεγέθους. Βάσει πρόσφατης έρευνας του Κέντρου Αειφορίας στην Ελλάδα, φαίνεται μια σταθερή αύξηση 36% των εταιρειών που εκδίδουν Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας την τελευταία 5ετία, ενώ οι μισές από αυτές σημείωσαν αύξηση στον κύκλο εργασιών τους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτό δείχνει μια συσχέτιση της σοβαρής και στρατηγικής ενασχόλησης με την Εταιρική Υπευθυνότητα και των καλύτερων οικονομικών αποτελεσμάτων, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από αντίστοιχη έρευνα του Κέντρου Αειφορίας στη Β.Αμερική και στον Καναδά.

Στην ομιλία αναφέρθηκε επίσης πως οι διεθνείς τάσεις δείχνουν ότι και οι νεοφυείς επιχειρήσεις πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τα ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εργαζομένων, ενώ οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν όλο και περισσότερες δυνατότητες. Παράλληλα, και το επενδυτικό ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται σε κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις. Η ομιλία δημιούργησε μια γόνιμη συζήτηση με το κοινό γύρω από τα θέματα αυτά και έπειτα ακολούθησε ομιλία από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τον Σάββα Καραγιάννη, Υπεύθυνο Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σχετικά με τις στρατηγικές δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας τις οποίες πραγματοποιεί με άξονα την κοινωνία και τους εργαζομένους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ