EuroCharity Yearbook:Δεύτερη παγκόσμια παρουσίαση

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων εταιρειών, οργανισμών, του ακαδημαϊκού χώρου αλλά και φίλων και συνεργατών της EuroCharity, ολοκληρώθηκε η δεύτερη παγκόσμια παρουσίαση της ετήσιας έκδοσης EuroCharity Yearbook 2011/12 – Leadership for Sustainability, τη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, επιχειρηματικοί ηγέτες και άλλοι stakeholders οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την αειφορία και την ηγεσία.

Την εκδήλωση φιλοξένησε ο Ευρωβουλευτής κ. Σπύρος Δανέλλης, από την Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ). Ο κ. Δανέλλης καλωσόρισε στο Ε.Κ. τους συμμετέχοντες, ενώ τόνισε ότι η αειφορία είναι και πολιτικό θέμα το οποίο απασχολεί σε επίπεδο εφαρμογής πολιτικής και πολιτικών.

Ακολούθησε ομιλία του κ. Μιχάλη Σπανού, Διευθύνοντος Εταίρου της EuroCharity, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο της EuroCharity και στο EuroCharity Yearbook, παρουσιάζοντας αποσπάσματα του λευκώματος καθώς και παγκόσμιες έρευνες και στοιχεία που πλαισιώνουν την έκδοση.

Οι φιλοξενούμενοι συγγραφείς και οι συμμετέχοντες στο «EuroCharity Yearbook 2011/12 – Leadership for Sustainability», είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης να παρουσιάσουν τη δική τους συνεισφορά στη δημιουργία της έκδοσης.

Πιο συγκεκριμένα, το όραμά τους για την αειφορία μοιράστηκαν με το κοινό οι: Iris Maria Alexis Van der Veken, Πρόεδρος του Δικτύου United Nations Global Compact στο Βέλγιο, Lars Seynaeve, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Citibank σε Βέλγιο, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Μονακό, Ολλανδία, Σουηδία και Stefano Gardi, Υπεύθυνος για την αειφορία στο Italcementi Group.

Στη συνέχεια ακολούθησε πάνελ συζήτησης με θέμα την αειφόρο ηγεσία και συντονίστρια την Dr. Alessia D’Amato, Ex-Fellow in the Employment Relations and Organisational Behaviour Group, London School of Economics and Political Science (LSE). Στη συζήτηση πήραν μέρος οι: Yury E. Blagov, Διευθυντής, PwC Center for Corporate Social Responsibility, Graduate School of Management, St. Petersburg University, Damaris Matthijsen, Ιδρυτής, Economy Transformers, Kris Amiralis, Πρόεδρος, Future Leaders και Yulia Savitskaya, Υπεύθυνη προγράμματος Global Training, Great Place to Work® Institute.

Τέλος, ο κ. Μιχάλης Σπανός, μαζί με την κ. Vanya Veras, Γενική Γραμματέα του οργανισμού Municipal Waste Europe (MWE), ανακοίνωσαν την επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου γραφείου της EuroCharity στις Βρυξέλλες το οποίο θα φιλοξενείται σε χώρο του MWE.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ