Συνάντηση Παυλόπουλου με το Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, δέχθηκε σε ακρόαση τα μέλη του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) και συγκεκριμένα τους κ.κ. Ισίδωρο Κανέτη – Πρόεδρο Δ.Σ., Κώστα Πατινιωτάκη – Γενικό Γραμματέα, Χριστόφορο Μητρομάρα – Γενικό Έφορο, Κωνσταντίνο Εφραιμίδη – Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων, και τα μέλη Δ.Σ. Νικόλαο Καραϊσκο και Δέσποινα Παπαθεοδούλου. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Μόνιμος Βοηθός Γενικός Έφορος κ. Αθανάσιος Ευσταθίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις δράσεις που πρόκειται να διοργανώσουν ενόψει του εορτασμού των 110 χρόνων του Ελληνικού Προσκοπισμού την περίοδο 2019- 2020 και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Προσκοπική Κίνηση για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε να θέσει υπό την αιγίδα του όλο τον εορτασμό των 110 χρόνων της Προσκοπικής Κίνησης, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί και η δεύτερη Διημερίδα για τον Εθελοντισμό (σε συνέχεια της διημερίδας που είχε λάβει χώρα το 2017 και είχε ανοίξει τη συζήτηση για την θεσμοθέτηση θεσμικού πλαισίου) στην οποία θα κηρύξει την έναρξη.

Τέλος, ο κύριος Παυλόπουλος αποδέχθηκε την πρόταση του Δ.Σ. να επιδώσει τα προσκοπικά μαντήλια στους νέους Προσκόπους Έθνους στην ειδική προς τούτο Τελετή που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2019.

Ο Πρόεδρος εξήρε το κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο που υπηρετεί με συνέπεια εδώ και 109 χρόνια η Προσκοπική Κίνηση, το οποίο παρακολουθεί πάντοτε με μεγάλο ενδιαφέρον και δήλωσε ότι θα είναι πάντοτε αρωγός σε προσπάθειες που προωθούν την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιδόθηκε ως αναμνηστικό μία χειροποίητη εικόνα του Αγίου Γεωργίου, Προστάτη όλων των Προσκόπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ