Χαμόγελο του Παιδιού: Διαδραστική πλατφόρμα yousmile

    Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012, η εφηβική δημοσιογραφική ομάδα έκανε ντεμπούτο παρουσιάζοντας ζωντανά τη νέα διαδραστική πλατφόρμα επικοινωνίας ΥouSmile η οποία περιλαμβάνει:

    • YouSmile.gr: ιστοσελίδα
    • YouSmiletv: διαδικτυακή τηλεόραση
    • YouSmileradio: διαδικτυακό ραδιόφωνο
    • YouSmilelearn: διαδικτυακή πλατφόρμα τηλε-διδασκαλίας και ενημέρωσης για θέματα τα οποία χειρίζεται «Το Χαμόγελο του παιδιού» όπως Παιδική Κακοποίηση, Σχολικός Εκφοβισμός, Ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.α.

    Στο ραδιόφωνο η ΥouSmiler Θεοδώρα μαζί με έναν από τους πρώτους εθελοντές της ΜΚΟ, μίλησαν για το πως μπορεί ένα παιδί να συμμετέχει εθελοντικά στις δράσεις μας καθώς επίσης και πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να έχουν την δυνατότητα να μοιράζονται τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους.

    Στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν στο τηλεοπτικό πλατό η Ράνια και η Πέγκυ όπου με τον δικό τους μοναδικό τρόπο παρουσίασαν όλες τις πτυχές της πρωτοποριακής αυτής πλατφόρμας.

    Προσκεκλημένοι των παιδιών ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του «Χαμόγελου», η Μάνια Αλεξοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια της νέας αυτής πρωτοβουλίας, όλοι όσοι υποστήριξαν ευγενικά την υλοποίηση αυτής της ιδέας χορηγώντας είδη και υπηρεσίες και αγαπημένοι καλλιτέχνες των παιδιών.

    Ο κ. Γιαννόπουλος σε ερώτηση σχετικά με το πώς γεννήθηκε αυτή η ιδέα ανέφερε ότι: «το YouSmile είναι μια ιδέα που αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε για να δώσουμε στα παιδιά «βήμα» να ακουστεί η φωνή τους» ενώ πρόσθεσε ότι: «Το Χαμόγελο του Παιδιού προσπαθεί διαχρονικά να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να εκφραστούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιτυχημένη πορεία της 1ης δημοσιογραφικής ομάδας παιδιών του Χαμόγελου που είχε μάλιστα και τις δικές της εκπομπές στους σταθμούς Planet και Αθήνα 9,84». Όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος: «To YouSmile αποτελεί την εξέλιξη της προσπάθειας εκείνης».

    Η κα. Αλεξοπούλου ανέλυσε την πλατφόρμα YouSmile και όλες τις υπηρεσίες που αυτή παρέχει, τονίζοντας ότι αυτό ανήκει στα παιδιά αλλά δίπλα τους σε κάθε βήμα θα έχουν τους εξειδικευμένους επιστήμονες του οργανισμού μας.

    Βήμα δόθηκε και στους χορηγούς μας χάρη στην ανεκτίμητη υποστήριξή τους, επιτύχαμε εν μέσω κρίσης να υλοποιήσουμε το YouSmile!

    Η πλατφόρμα YouSmile δίνει την ευκαιρία στα παιδιά μέσα σε ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον, να μιλήσουν ελεύθερα για αυτά που θέλουν, για αυτά που τα προβληματίζουν, για όλα όσα τα ενδιαφέρουν και να δημιουργήσουν.

    Μέσα από αυτό εκτός από την διάδραση και την επικοινωνία,  κύριος στόχος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του παιδιού», είναι η διαρκής ενημέρωσή των παιδιών για τα δικαιώματά τους αλλά και η εξοικείωση τους με την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για  τα παιδιά SOS 1056, έτσι ώστε να μπορούν να μοιραστούν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.

    Η διαδραστική πλατφόρμα yousmile είναι πραγματικά μια πρωτοποριακή ιδέα χάρη η οποία όπως ανέφερε και η yousmiler Πέγκυ, «δίνει την ευκαιρία επιτέλους σε όλα τα παιδιά να ακουστεί δυνατότερα η φωνή τους!».

    Παρακολουθήστε το promo video του yousmile εδώ: http://www.yousmile.gr/webtv 

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ