Ο Πιέρ Μοσκοβισί σε συζήτηση με φοιτητές και ακαδημαϊκούς για το μέλλον της Ευρώπης

Ανοιχτή συζήτηση με φοιτητές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής  κοινότητας, είχε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, στο Σεράφειο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Τη συζήτηση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης και το συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο Πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας (CSE) και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (iMBA) , κ.Νίκος Αυλώνας.

Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και τις σημαντικές και δύσκολες μεταρρυθμίσεις που έγιναν ενώ αναφέρθηκε με αισιοδοξία στο μέλλον της Ελλάδας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, τα οποία αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και μέσα από αυτά μπορεί να διασφαλιστεί η σταθερότητα και συνέχεια της Ευρώπης.

Στο διάλογο που ακολούθησε, οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τους φοιτητές επικεντρώθηκαν σε θέματα οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, απασχόλησης των νέων, δημιουργικότητας και καινοτομίας, επενδυτικών προοπτικών, ενώ συζητήθηκαν ζητήματα υποστήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα επιχειρηματικότητας και βιωσιμότητας.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα το Κέντρο Αειφορίας (CSE) πραγματοποίησε Ευρωπαϊκή Έρευνα (Trends and Challenges for European Companies on Sustainability Goals Integration and Sustainability (CR) Impact 2018) για να διαπιστώσει τις νέες τάσεις σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα στο συνέδριο των Δελφών παρουσιάστηκαν από το Νίκο Αυλώνα, Πρόεδρο του Κέντρου Αειφορίας, οι προτάσεις εκ μέρους της Ελληνικής Ένωσης  Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την προώθηση της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και διαφάνειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ