6ο Διεθνές Φεστιβάλ ART4MORE ’12

Το μεγάλο ραντεβού της Σύγχρονης Τέχνης με την Ψυχική Υγεία ήταν εδώ!

Ολοκληρώθηκε και φέτος η έκτη συνεχή διοργάνωση του καινοτόμου Διεθνούς Φεστιβάλ ART4MORE, που αποτελεί πλέον θεσμό και σημείο συνάντησης του τομέα της τέχνης με την επιστημονική κοινότητα της Ψυχικής Υγείας.

Το 6ο ART4MORE ‘12 παρουσίασε σύγχρονες μορφές τέχνης που μπορούν να εξερευνηθούν με ένα σύνολο αισθήσεων και ταυτόχρονα μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και στην προσβασιμότητα νέων ομάδων κοινού στον πολιτισμό.

Ο σχεδιασμός του φετινού φεστιβάλ διευκόλυνε την προσέλκυση νέων ομάδων κοινού, όπως μη βλεπόντων επισκεπτών, μέσω υλικού δημοσιότητας σε Braille, ειδικά εκπαιδευμένων συνοδών, προσβάσιμων εκθεμάτων και εργαστηρίων που σχετίζονται με «απτικές» μορφές τέχνης.

Η έκθεση σύγχρονης τέχνης του φεστιβάλ, η οποία μπορούσε να εξερευνηθεί και απτικά, φιλοξένησε Ready-Mades και Συναρμογές (Assemblage), Μαλακά Γλυπτά, Κεραμικά, Pop–up Βιβλία, Μηχανική Χαρτιού, Βιβλία για άτομα με προβλήματα όρασης, Εμψυχούμενα αντικείμενα, Ηappenings και Συναισθητικά Έργα.

Στο χώρο του φεστιβάλ έλαβαν χώρα ομιλίες και εργαστήρια Εικαστικής Θεραπείας, Sandplay, Δραματοθεραπείας, Παιγνιοθεραπείας, Μαριονέτας, Pop – Up Βιβλίων, κ.α., όπου νέοι καλλιτέχνες, επιστήμονες, φιλότεχνοι επισκέπτες και ευπαθείς ομάδες δημιούργησαν μαζί.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, το φεστιβάλ πραγματοποίησε μια εκρηκτική συναυλία στο Τώρα Κ44 από τους GAD., TRAP, Missing Case και Liber Animus.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ