Σύμπραξη ΙΚΕΑ & UNICEF

    Φέτος, για ένατη χρονιά, τα “Λούτρινα Παιχνίδια στηρίζουν την Εκπαίδευση” από 5 Νοεμβρίου μέχρι και 29 Δεκεμβρίου 2012, συγκεντρώνοντας χρήματα δίνουν πρόσβαση σε παιδιά στην Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη, σε μια καλύτερη εκπαίδευση. Ο σκοπός γνωστός: το IKEA Foundation προσφέρει 1€ για κάθε λούτρινο παιχνίδι που θα αγοράσετε.

    Ο περασμένος χρόνος ήταν από τους καλύτερους: το IKEA Foundation προσέφερε 12.4 εκατομμύρια ευρώ στη UNICEF. Από το 2003, η καμπάνια αυτή προσέφερε 47.5 εκατομμύρια ευρώ.

    Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν,δόθηκαν στη UNICEF για την υποστήριξη και επέκταση των ενεργειών που οφελούν τα παιδιά, μέσω μιας καλύτερης εκπαίδευσης, π.χ δημιουργώντας τα κατάλληλα σχολεία με καλά εκπαιδευμένους δασκάλους, για όλα τα παιδιά συμπεριλαμβάνοντας τις μειονότητες και το παιδιά με ειδικές ικανότητες.

    Η καμπάνια “Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση” βοήθησε στο να βελτιώσουν τη ζωή τους περισσότερα από 8 εκατομμύρια ευρώ, παιδιά σε 45 χώρες, οι οικογένειες τους, αλλά και οι κοινωνίες που ζουν. “Νομίζω ότι τα “Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση” είναι μια φανταστική πρωτοβουλία τόσο μοναδική σε όλον τον κόσμο”, μας λέει η Petra Hans, Program Manager, του IKEA Foundation. “Μέσα από την προσφορά εκατομμυρίων πελατών και υπαλλήλων της ΙΚΕΑ, το IKEA Foundation μπορεί να στηρίζει αυτές τις ενέργειες που επηρεάζουν μακροπρόθεσμα την ευημερία και το μέλλον των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες. Είναι μια πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια.”

    Τα “Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση” ήδη χρηματοδοτούν 7 χώρες μέσα από την πρωτοβουλία της UNICEF – Τα σχολεία της Αφρικής (Schools for Africa -SFA): Μπουρκίνα Φάσο, Αιθιοπία, Μαδαγασκάρη, Μάλι, Μοζαμβίκη, Νίγηρας και Νότια Αφρική. Χρηματικά ποσά από την καμπάνια “Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση” θα στηρίξουν σχολεία για μια ακόμη Αφρικανική χώρα, το Μαλάουι.

    Νοτίως της Αφρικανικής ερήμου Σαχάρας, σημειώνεται δραματική πρόοδος στην πρόσβαση στην εκπαίδευση, την τελευταία δεκαετία. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμα περισσότερα από 29 εκατομμύρια παιδιά στην περιοχή που έπρεπε να πηγαίνουν σχολείο και δεν μπορούν (UNESCO Ινστιτούτο Στατιστικής, 2011). Από τα παιδιά που εγγράφονται, περισσότερα από τα μισά που ανήκουν στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εγκαταλείπουν το σχολείο λόγω του χαμηλού επιπέδου της εκπαίδευσης που λαμβάνουν.

    Εκατομμύρια παιδιά στην Αφρική που ζουν σε δυσμενείς συνθήκες, με λιγότερο από 1€ την ημέρα, αποκτούν την ικανότητα να διαβάζουν, να γράφουν, να κάνουν αριθμητικές πράξεις, απαραίτητα εφόδια για τη μετέπειτα ζωή τους.
    Τα αποτελέσματα της καμπάνιας “Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση”.

    Κάθε χρόνο, η UNICEF προσκαλεί μικρές ομάδες εργαζομένων της ΙΚΕΑ να επισκεφθούν τις τοποθεσίες αυτές, όπου λαμβάνουν χώρα τα προγράμματα αυτά και να βιώσουν τον τρόπο με τον οποίο το IKEA Foundation, οι εργαζόμενοι αλλά και οι πελάτες της ΙΚΕΑ, όλοι μαζί βοηθούν και κάνουν τη διαφορά!

    Ο Fredrik Bengtsson, εργαζόμενος της IKEA στη Σουηδία, μας μιλά για την επίσκεψή του στη Μαδαγασκάρη:

    Όσο αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να φτάσουν τον στόχο τους, το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ. Ένα σχολικό κτίριο φιλικό προς τα παιδιά είναι μια πολύ καλή αρχή, αλλά για να χτίσουμε ένα γερό μέλλον χρειάζεται την αφοσίωση ολόκληρης της τοπικής κοινότητας, την ικανότητα και την επιθυμία να φτάσεις στα σχολείο, υγιεινή, έμπειρους εκπαιδευτικούς, προμήθεια σχολικών υλικών, κτλ. Η λίστα είναι μεγάλη. Η UNICEF όμως αφουγκράζεται και συχνά ενεργεί με εξαιρετική πρωτοτυπία ακόμα και όταν υπάρχουν περιορισμένα μέσα.”

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ