Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Start up World Cup & Summit Cyprus – Greece 2019

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Start up World Cup & Summit Cyprus– Greece 2019 . Πρόκειται για τον κορυφαίο παγκόσμιο θεσμό για την ανάδειξη start ups, που δημιουργήθηκε το 2016 από τη Fenox VC και για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε φέτος στη χώρα μας από την Direction ΒusinessNetwork και την Οktonex Ltc.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Athenaeum Intercontinental Athens στις 29 Μαρτίου, συμμετείχαν κορυφαίοι ομιλητές από τη Σίλικον Βάλεϊ, entrepreneurs από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας, αλλά και επενδυτές που έδωσαν το στίγμα του start up οικοσυστήματος και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αναλύοντας τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις, αλλά και τις διαφορές ανάμεσα στο αμερικανικό και το ευρωπαϊκό επιχειρείν.

Την έναρξη του συνεδρίου πραγματοποίησε με την εισαγωγική της ομιλία η Λίτσα Παναγιωτοπούλου (Γενική Γραμματέας, Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο & Πρόεδρος, InnovaGreece) ενώ  την πολύτιμη εμπειρία και γνώση τους μετέδωσαν στους 200 συνέδρους, μεταξύ άλλων, οι  Jack JMcCauley (Former co-founder & Chief Engineer, Oculus VR), RanaGujral (CEO, Behaviour Signals), Gideon Marks (Mentor, Google Launchpad), Roger King (Founder, Bay Angels), Adhrita Nowrin (Managing Partner, Avant Ventures), Απόστολος Αποστολάκης (Co founder, VentureFriends.vc) Eliav Alaluf (Founding Partner, Follow(the)seed Fund), Enis Hulli (Partner, 500 Startups Instanbul), Amir Eldad (Entrepreneurial Ecosystem Builder) και Αλέξανδρος Ελευθεριάδης (Pig Pi Venture).

Επιπλέον, στο πλαίσιο του σχετικού παγκόσμιου διαγωνισμού έδωσαν την ευκαιρία σε μία start up από την Ελλάδα  να συμμετάσχει αφενός στον Ευρωπαϊκό Τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα, στις 10 Απριλίου, και θα χαρίσει στο νικητή 500.000 δολάρια αφετέρου στον Μεγάλο Τελικό του Σαν Φρανσίσκο, με έπαθλο 1 εκατ. δολάρια.

Δεκατέσσερις start ups συμμετείχαν στην αναμέτρηση, με τη Spanner CI από την Πάτρα να αναδεικνύεται νικήτρια. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η parametricos και στην τρίτη η Excelon. H Spanner Ci αναπτύσσει ένα εργαλείο που βοηθάει τις εταιρείες που φτιάχνουν έξυπνες συσκευές (ΙοΤ) να σχεδιάσουν και να τεστάρουν αυτοματοποιημένα, γρήγορα και εύκολα αν λειτουργούν σωστά.

H απονομή έγινε από το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Χρήστο Σίμο και από την κ. Αρετή Χαριδήμου, CEO της Octonex.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ενώ Startup Curator ήταν το InnovaGreece. Χορηγοί επικοινωνίας υπήρξαν ο τηλεοπτικός σταθμός AlphaTV, ο ραδιοφωνικός σταθμός Αlpha 98,9FMτο Startupper.gr, το ΒusinessNews.gr, το  dikaiologitika.gr και το euro2day.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ