Save a Greek Stray: Παρουσιάστηκε το βιβλίο “Βύρων Ένας αδέσποτος σκύλος χωρίς τον άνθρωπό του”

Το εικονογραφημένο βιβλίο “Βύρων Ένας αδέσποτος σκύλος χωρίς τον άνθρωπό του” είναι μια προσπάθεια της Φιλοζωικής Οργάνωσης Save a Greek Stray, να κάνει σύμμαχό της τα παιδιά στον αγώνα για την προστασία των ζώων, εξιστορώντας με δικά της απλά λόγια, αυτά που ακούει κάθε μέρα στις γειτονιές, εκεί όπου μαζεύει και περιθάλπει αδέσποτα ζώα, εκεί όπου βρέθηκε και ο Βύρων.

Ο Βύρων είναι ένα πανέμορφο golden retriever που αγοράστηκε από ένα παράνομο εκτροφείο, έγινε δώρο σε ένα παιδί και του έμαθε την πιο πολύτιμη αγάπη από όλες, τη σίγουρη, αυτή που υπάρχει για πάντα. Στη συνέχεια, όμως, εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα του μικρού παιδιού αδέσποτος στους δρόμους. Εκεί γνώρισε κι έκανε φίλους τον Σουβλάκη και άλλους εγκαταλειμμένους σκύλους, γνώρισε την πείνα, τη δίψα και το κρύο. Θα καταφέρει, λοιπόν, ο Βύρων να επιβιώσει και να βρει τον άνθρωπό του; Οι τρεις κοπέλες από τη Φιλοζωική Οργάνωση Save A Greek Stray θα γίνουν βοηθοί του και μαζί τους θα καλέσουν όλα τα παιδιά. Το σίγουρο είναι ότι ο Βύρων, όπως κάθε σκυλί, παρ’ όλα τα όσα πέρασε, δεν έχασε την πίστη του ποτέ στους ανθρώπους. Κάποιοι τον πέταξαν. Κάποιοι όμως θα τον βοηθήσουν.

Εάν ήθελε κανείς να μιλήσει με τα λόγια μεγάλων προσωπικοτήτων για τη σχέση ανθρώπων και ζώων, θα αναφερόταν σίγουρα στον Μαχάτμα Γκάντι: «Το μεγαλείο ενός λαού και η ηθική εξέλιξή του μπορεί να κριθεί από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα του». Εάν ήθελε να μιλήσει ειδικότερα για τους σκύλους, θα αναφερόταν σίγουρα στον Μίλαν Κούντερα: «Οι σκύλοι είναι η επαφή μας με τον παράδεισο. ∆εν ξέρουν ούτε κακία, ούτε φθόνο, ούτε δυσφορία». Και τέλος, εάν ήθελε να πείσει κάποιον για την αξία των παραμυθιών και των ιστοριών στην ανατροφή ενός παιδιού, θα χρησιμοποιούσε τα λόγια του Άλμπερτ Αϊνστάιν: «Εάν θέλετε τα παιδιά σας να είναι έξυπνα, διαβάστε τους παραμύθια. Εάν θέλετε να είναι περισσότερο έξυπνα, διαβάστε τους περισσότερα παραμύθια».

Βύρων

Ένας αδέσποτος σκύλος χωρίς τον άνθρωπό του

Συγγραφέας: Χρύσα Ξουραφά

Εικονογράφηση: Χαρά Γιασεμάκη

Πρόλογος: Εριέττα Κούρκουλου Λάτση

Παράρτημα Δραστηριοτήτων: Ιωάννα Ζαχαροπούλου

Εκδόσεις: Σοκόλη

(Διδότου 29, Κολωνάκι, 2103805520 / 2103822732, www.sokolis.grmari@sokolis.gr)

Σελίδες: 72

Τιμή: 15,90 € (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)

Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2019

Όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της SGS σε δημόσια σχολεία και του προγράμματός της με σκύλους θεραπείας για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ