Ανοιχτή Αγκαλιά: Επιτυχημένη η Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής στη Νίσυρο με σύμπραξη του ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ

Με συνολικά 370 παιδιατρικές πράξεις και 286 ιατρικές πράξεις ενηλίκων ολοκληρώθηκε η Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής που πραγματοποίησε η ομάδα εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ –  Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής στην πανέμορφη Νίσυρο από 15 έως 21 Απριλίου 2019.

Σε μία εποχή που η κοινωνική προσφορά είναι ζητούμενο γιατί η οικονομική κρίση έχει δυσχεράνει τη ζωή των κατοίκων από τα πιο απλά καθημερινά μέχρι και τα πιο απαιτητικά, σοβαρά ιατρικά ζητήματα, οι δράσεις της Ανοιχτής Αγκαλιάς είναι “δώρο ζωής”.

Στην εκστρατεία έλαβαν μέρος μία δραστήρια ομάδα 25 εθελοντών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και νοσηλευτών από τα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. οι οποίοι προσφέρουν με αγάπη και σεβασμό τις υπηρεσίες τους. Η προσέλευση των ενηλίκων αλλά και του παιδικού πληθυσμού ήταν για ακόμη μία φορά εντυπωσιακή. Η ανταπόκριση των πολιτών είναι η ανταμοιβή μας.

Υπήρξε άριστη συνεργασία μεταξύ των γιατρών της εθελοντικής ομάδος και όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Πολυδύναμου Ιατρείου, του Δημάρχου και όλης της Κοινότητας. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση και την έμπρακτη υποστήριξή τους.

Η Υπεύθυνη της ομάδος δήλωσε « κάθε φορά που συναντούμε τα άλλοτε «μικρά παιδιά», τους σημερινούς έφηβους, νέους και νέες, γεμίζουμε χαρά και συγκίνηση. Αυτή η σχέση αγάπης είναι το δώρο μας, είναι η δύναμη να συνεχίσουμε και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !»

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας της Ανοιχτής Αγκαλιάς στο νησί πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) στα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου και  σε τοπικούς φορείς (Δήμο, Αστυνομία, Λιμενικό) από διασώστη του ΓΕΝ που συμμετείχε στην αποστολή.

Εκτός από τις ιατρικές παροχές, η ομάδα της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ προσέφερε στα παιδιά ψυχαγωγικό πρόγραμμα και πολλά δώρα.

Πρέπει να επισημάνουμε την ουσιαστική βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού για την ασφαλή μεταφορά των εθελοντών και όλου του απαραίτητου φαρμακευτικού και ιατρικού υλικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ