Μειώθηκαν στην Ελλάδα οι εκπομπές CO2 το 2018

Με ρυθμό υψηλότερο κατά 44% του μέσου όρου της ΕΕ μειώθηκαν στην Ελλάδα οι εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) το 2018. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat οι εκπομπές CO2 το 2018 ήταν στην Ελλάδα μειωμένες κατά 3,6% σε σχέση με το 2017, έναντι μέσου ρυθμού μείωσης στην ΕΕ 2,5%.

Πρόκειται για την 7η καλύτερη επίδοση μεταξύ των 28 κρατών-μελών, με την καλύτερη επίδοση να ανήκει στην Πορτογαλία (-9%) και τη χειρότερη στη Λετονία (+0,6%). Οι ρύποι CO2 που εκπέμπονται στην Ελλάδα αποτελούν το 2,1% του συνόλου που εκπέμπεται στην ΕΕ, ενώ πάνω από τις μισές εκπομπές αφορούν στις 4 μεγαλύτερες χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία).

Καθώς το 2018 η οικονομική δραστηριότητα και η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα αυξήθηκαν σε σχέση με το 2017, η μείωση των εκπομπών δεν μπορεί να αποδοθεί στις συνέπειες της πολυετούς κρίσης. Πρόκειται για ένα ενθαρρυντικό στοιχείο στη συνολικότερη προσπάθεια μείωσης των εκπομπών ρύπων που συνδέονται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή.

Είναι λογικό, δε, τα επόμενα χρόνια η εικόνα να βελτιωθεί περαιτέρω και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό, καθώς θα υλοποιείται το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, του οποίου κεντρικός στόχος είναι ο περιορισμός των εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ