Ολοκληρώθηκε ο παγκόσμιος τελικός του Chivas Venture 2019

Ο φετινός τελικός του Chivas Venture, του παγκόσμιου διαγωνισμού κοινωνικής επιχειρηματικότητας που επιβραβεύει επιχειρήσεις με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, ανέδειξε ως μεγάλο νικητή την εταιρία Xilinat από το Μεξικό, που μετατρέπει τα γεωργικά απόβλητα σε υποκατάστατο ζάχαρης, με στόχο την αποφυγή της καύσης των αποβλήτων και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και του διαβήτη. Το βραβείο χρηματοδότησης των $310.000 απένειμε η star των Avengers και επιχειρηματίας με εκτενή φιλανθρωπική δράση, Zoe Saldana, στο TNW Conference στο Amsterdam.

Στον διαγωνισμό, που διαμοιράζει ετησίως $1εκ. σε επιχειρηματίες που οραματίζονται έναν καλύτερο μέλλον για όλους, τη χώρα μας εκπροσώπησε φέτος η Ingredio. Η ιδρύτριά της Ingredio, Ζωή Κούρνια, αφού παρουσίασε την επιχείρησή της στη διεθνή κριτική επιτροπή, δήλωσε: «Το γεγονός ότι φέτος εκπροσωπήσαμε εμείς την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture είναι για εμάς πολύ σημαντική αναγνώριση και τιμή. Μέσα από τον διαγωνισμό, είχαμε τη δυνατότητα να προβάλλουμε ακόμα περισσότερο το στόχο μας που είναι ένας καλύτερος κόσμος χωρίς επικίνδυνες χημικές ουσίες σε τρόφιμα και καλλυντικά που καταναλώνουμε καθημερινά». Η Ingredio βγήκε 9η στην παγκόσμια online ψηφοφορία και συγκέντρωσε $5.000 χρηματοδότησης κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου τελικού, ενώ απέκτησε ιδιαίτερα σημαντική δημοσιότητα και θετική ανταπόκριση που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησής της.

Julien Merlet, Head of Marketing της Pernod Ricard Hellas, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Ελλάδα συμμετέχει και διακρίνεται στο Chivas Venture, ανάμεσα σε τόσες χώρες παγκοσμίως. Πιστεύουμε στην επιχειρηματική ευφυία που συνδυάζεται με την κοινωνική ευαισθησία και μοιραζόμαστε αυτό το όραμα με τους Έλληνες κοινωνικούς επιχειρηματίες, που μας έχουνε εκπλήξει θετικά με τη δημιουργικότητα και την ποιότητα τους. Για εμάς, το Chivas Venture αποτελεί μια επένδυση στο ελληνικό οικοσύστημα κοινωνικής επιχειρηματικότητας, με στόχο την έμπρακτη ενίσχυση του.»

To Chivas Venture, από το 2014 έχει διαμοιράσει συνολικά $4 εκ. σε κοινωνικούς επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και Έλληνες. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, έχουν επηρεαστεί θετικά περισσότερες από 2 εκατομμύρια ζωές, σε 50 χώρες, στις 6 ηπείρους και έχουν γίνει σημαντικές θετικές αλλαγές στον πλανήτη: προσφορά 34 εκατ. τόνων ασφαλούς πόσιμου νερού, ανακύκλωση 1.300 τόνων αποβλήτων και υποστήριξη σε 2.500 αγροτικές οικογένειες καταπολεμώντας τη φτώχεια. Η Zoe Saldana, ως μία από τους κριτές του φετινού τελικού του Chivas Venture, αναφερόμενη στη συλλογική μας ευθύνη προς έναν καλύτερο κόσμο, δήλωσε: «Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για το μέλλον του πλανήτη μας, αλλά και της κοινωνίας μας. Αντίστοιχα, οι μεγάλες εταιρίες οφείλουν να ενισχύουν τέτοιες δράσεις. Είμαι εντυπωσιασμένη από αυτό που κάνει το Chivas, επενδύοντας σε αξιόλογους επιχειρηματίες που δημιουργούν εταιρίες για έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Ο παγκόσμιος τελικός του Chivas Venture πραγματοποιήθηκε μόλις έναν μήνα αφού η Pernod Ricard δημοσίευσε το πρόγραμμά της για το 2030, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δράσεων που εντάσσονται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, την αξία στον άνθρωπο, την κυκλική οικονομία και την υπεύθυνη δράση, αξίες που ενστερνίζονται και όλοι οι φιναλίστ του διαγωνισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ