InterCatering: Με ευρωπαϊκές διακρίσεις για τις καλές πρακτικές της στο Food Waste Management

Η InterCatering, η κορυφαία εταιρεία στον χώρο του event catering, αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθητοποίηση της απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα του food waste (σπατάλη τροφίμων) στον κλάδο της εστίασης. Η εταιρεία αναλαμβάνει εδώ και χρόνια ενεργό ρόλο, με σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και την καθιέρωση καλών πρακτικών στις υπηρεσίες της.

Tο Food Waste αποτελεί σημαντικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα, με τεράστια επίδραση στην βιωσιμότητα του πλανήτη. Συγκεκριμένα, πέρα από την κατασπατάληση των πολύτιμων πρώτων υλών, εξαιρετικά σοβαρή είναι και η ρύπανση που προκαλείται, καθώς το φαγτό έχει υψηλό αποτύπωμα άνθρακα, λόγω της ενέργειας που καταναλώνεται τόσο για την παραγωγή, συλλογή, επεξεργασία, και συσκευασία του, όσο και για την προετοιμασία και τέλος την απόρριψή του.

Η InterCatering εστιάζει την προσοχή της τόσο στη βελτιστοποίηση των λειτουργικών και των παραγωγικών διαδικασιών της, όσο και στην κατάλληλη διαχείριση των αποβλήτων της.

Φροντίζει για τη σωστή και προσεκτική αγορά πρώτων υλών εποχής από τοπικούς παραγωγούς, μειώνοντας έτσι τις ενεργειακές ανάγκες που σχετίζονται με την ειδική συσκευασία, μεταφορά και αποθήκευσή τους, έχοντας πάντα ποιοτικά και φρέσκα υλικά.
Ενημερώνει, ευαισθητοποιεί και εκπαιδεύει τους Chefs της στη σωστή διαχείριση και προετοιμασία των πρώτων υλών, ενώ παράλληλα οι Sales Executives της εταιρείας, με προσεκτική μελέτη προτείνουν στους πελάτες την κατάλληλη αναλογία εδεσμάτων προς καλεσμένους στα μενού, ώστε να αποφεύγεται η σπατάλη φαγητού.
Ανακυκλώνει τις συσκευασίες που δεν μπορούν να αποφευχθούν, ενώ συμμετέχει σε ειδικό πρόγραμμα ανακύκλωσης του μαγειρικού λαδιού.

InterCatering είναι μέλος του EPCAS (European Event Catering Association), ο οποίος λαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση καλών πρακτικών όσον αφορά στο Food Waste Management. Μάλιστα, για τον ενεργό ρόλο της στην προστασία της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος από το Food Waste, η εταιρεία επιβραβεύτηκε από τον EPCAS το 2014 με το “Bronze Level – Food Waste Sensitivity” και το 2017 με το “Silver Level – Food Waste Awareness”.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η InterCatering, βρίσκεται σε συνεργασία με την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μπορούμε» με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, το αδιάθετο φαγητό υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, συντηρημένο με όλους τους κανόνες υγιεινής τροφίμων, παραδίδεται σε κοινωφελείς οργανισμούς, προς διάθεση στις αδύναμες κοινωνικά ομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ