Xerox: Η κυκλική οικονομία και η προστασία της ζωής στον πλανήτη σε πρώτο πλάνο

Ο πλανήτης μας δεν είναι μόνο το δικό μας σπίτι, αλλά και το σπίτι εκατομμυρίων άλλων ειδών, πολλά από τα οποία δεν έχουμε ακόμα ανακαλύψει. Οι άνθρωποι, μέσα από τις δραστηριότητές τους, προκαλούν απώλειες σε αυτά τα είδη, όπως για παράδειγμα με την καταστροφή των δασών, τη λαθροθηρία, τη μη βιώσιμη γεωργία, τα φυτοφάρμακα και τη ρύπανση. Η Xerox, αναγνωρίζοντας αυτήν την πραγματικότητα, αναλαμβάνει το μερίδιο κοινωνικής ευθύνης που της αναλογεί, φροντίζοντας καθημερινά για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η φροντίδα του περιβάλλοντος περιλαμβάνεται σε κάθε μορφή δραστηριότητας της Xerox. Για παράδειγμα, μια από τις βασικές αρχές της «κυκλικής οικονομίας», είναι η δημιουργία προϊόντων με περιβαλλοντική συνείδηση. Η Xerox επιλέγει αυτήν την πρακτική, για να βοηθήσει τόσο τους πελάτες της, όσο και συνολικά τον πλανήτη. Ουσιαστικά, ο στόχος που τίθεται, είναι η δημιουργία ενός συστήματος που επιτρέπει τη μεγάλη διάρκεια ζωής, τη βέλτιστη επαναχρησιμοποίηση, την ανακαίνιση, την ανακατασκευή και την ανακύκλωση προϊόντων και υλικών.

Πριν ακόμα επικρατήσει η χρήση του όρου «κυκλική οικονομία», η Xerox είχε ήδη υιοθετήσει αυτή τη φιλοσοφία. Πιο συγκεκριμένα, από τα τέλη της δεκαετίας του 50, το μοντέλο Xerox 914, η πρώτη εμπορική συσκευή της εταιρείας που εισήγαγε την έννοια της ηλεκτρονικής ανακατασκευής, βασίστηκε πάνω σε αυτή την ιδέα. Στα επόμενα χρόνια, η Xerox συνέχισε να σχεδιάζει προϊόντα, αναλώσιμα και συσκευασίες, με στόχο την αποτελεσματική χρήση των πόρων, την επαναχρησιμοποίησή τους όπου ήταν εφικτό, την ανακύκλωση των τμημάτων που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά, καθώς και τη μείωση των αποβλήτων.

Παράλληλα, επειδή οι τομείς των προμηθειών και των αναλωσίμων παίζουν βασικό ρόλο στην κυκλική οικονομία, η Xerox δημιούργησε το πρόγραμμα Green World Alliance. Το Xerox Green World Alliance (GWA) είναι ένα πρόγραμμα συλλογής και επαναχρησιμοποίησης / ανακύκλωσης αναλωσίμων, για τους πελάτες της Xerox. Μόνο το 2017, επιστράφηκαν 4200 τόνοι ή περίπου 10,1 εκατομμύρια λίβρες μελανοδοχείων, δοχεία γραφίτη και άλλα χρησιμοποιημένα αναλώσιμα, που ισοδυναμούν με 4,8 εκατομμύρια τεμάχια αναλώσιμων. Το πρόγραμμα GWA διατίθεται σε περισσότερες από 35 χώρες.

Κάντε κι εσείς τη διαφορά, εξετάζοντας από την αρχή τον εξοπλισμό και τις προμήθειές σας και ακολουθώντας τη Xerox στην προσπάθεια διατήρησης της κυκλικής οικονομίας. Μπορούμε όλοι να γίνουμε κομμάτι της λύσης, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια της ζωής στον πλανήτη. Οι επόμενες γενιές, θα είναι ευγνώνομονες για αυτήν την προσπάθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ