CRI: Βραβεύει τις πιο υπεύθυνες ελληνικές εταιρείες σύμφωνα µε τον Εθνικό ∆είκτη Εταιρικής Ευθύνης

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute)αναδεικνύει και επιβραβεύει, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, τις ελληνικές εταιρείες που κάνουν τη διαφορά στο υπεύθυνο επιχειρείν, σύμφωνα µε τον Εθνικό ∆είκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index, ενώ για πέμπτη χρονιά δίνει και τη διάκριση CRI Pass.

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, και ώρα 7:00μμ,  κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Wyndham Grand Athens με την Υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα παρουσιαστούν οι εταιρείες που διακρίθηκαν για την ανάληψη πρωτοβουλιών και υλοποίηση δράσεων σε όλο το φάσμα της Εταιρικής Ευθύνης.

Επίσημος προσκεκλημένος στη φετινή τελετή ως Keynote Speaker θα είναι ο Tomas Sercovich, CEO του οργανισμού Business in the Community (BITC) Ιρλανδίας. Στην επίσημη Τελετή Βράβευσης θα παρευρεθούν περισσότεροι από 140 εκπρόσωποι από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων, καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Έχοντας συμπληρώσει 11 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης έχει υποστηρίξει περισσότερες από 50 ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από 12 διαφορετικούς κλάδους να συστηματοποιήσουν τον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης και να ενσωματώσουν αποτελεσματικά και μετρήσιμα υπεύθυνες πρακτικές στη στρατηγική τους, μέσα από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεών τους στον τομέα αυτό. Φέτος θα βραβευθούν εταιρείες, οι οποίες εκπλήρωσαν επιτυχώς την απαιτητική αξιολόγηση του Δείκτη, η οποία βασίζεται στα διεθνή αυστηρά κριτήρια του Business in the Community (BITC) και εξετάζει τη συνολική στρατηγική της εταιρείας σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνία, τους εργαζόμενους και την αγορά.

Χορηγοί επικοινωνίας της τελετής βράβευσης CR INDEX 2018-2019 είναι ο ΑΝΤ1, η εφημερίδα «ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ», το Forbes και το Capital.gr, ο Εκδοτικός Οργανισμός Direction καθώς και τα Ιnsider.gr και Mikrometoxos.gr.
Μέγας χορηγός της εκδήλωσης είναι Όμιλος ΟΤΕ και υποστηρικτές το PRC Group/The Management House, το Κέντρο Αειφορίας (CSE) και η Palladian Communication Specialists.

Τι είναι o CR Index

CR Index (Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης) αναπτύχθηκε από το Business in the Community το 2002, σε συνεργασία με αναλυτές του City of London και εκπροσώπους επιχειρήσεων, μέσω μίας σειράς διαβουλεύσεων και εργαστηρίων στα οποία συμμετείχαν περισσότερες από 80 εταιρείες, καθώς και άλλα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη. Ο Δείκτης Εταιρικής ευθύνης είναι το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των εταιρειών ως προς τις επιδόσεις τους σε θέματα ΕΚΕ, με βάση διεθνή κριτήρια.

Στην Ελλάδα o CR Index αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία) σε συνεργασία με το BITC. Πρωταρχικός στόχος του Ινστιτούτου είναι να παρέχει στις Ελληνικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεών τους σε θέματα ΕΚΕ, για την καλύτερη ενσωμάτωσή της στη στρατηγική και την πρακτική τους.

Τι είναι το CRI Pass

Το CRI Pass αποτελεί ένα διαγνωστικό εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν βασικά ζητήματα που πρέπει να λαμβάνει υπόψη της μια υπεύθυνη επιχείρηση καθώς αποτυπώνει όλες τις πτυχές Εταιρικής Υπευθυνότητας. Πιο συγκεκριμένα το εργαλείο αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την αγορά και χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν το CRI Pass.   Επιπλέον η συμμετοχή στο CRI Pass προετοιμάζει κατάλληλα όσες εταιρείες επιθυμούν να συμμετάσχουν στον απαιτητικό CR Index ( Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Υπευθυνότητας)  και τα 5 επίπεδα διάκρισης (SilverBronzeGold ,PlatinumDiamond)

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ