Novartis: Ημέρα εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς 2019

Mε κεντρικό μήνυμα «Σύμμαχοι Ζωής», η φετινή Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς της Novartis εστίασε στη στήριξη της Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-N.Y. (Πανελλήνια Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών Νοητικά Υστερούντων) και των ωφελούμενων της, μέσω ποικίλων δράσεων που πραγματοποίησαν οι υπάλληλοι της Novartis σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τη AMK «ethelon», η οποία σκοπό έχει την ανάδειξη και την προώθηση του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία. Το Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ. είναι ένα φιλανθρωπικό σωματείο, που σκοπό έχει να αναγνωρίζει τα προβλήματα των ατόμων με νοητική υστέρηση και να μεριμνά για την σωστή ανάπτυξη, ομαλή ένταξη & ενσωμάτωση τους στην κοινωνία, μέσω ειδικών εκπαιδευτικών θεραπευτικών  προγραμμάτων, σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες των ατόμων όλων των ηλικιών, και για όση διάρκεια αξιολογείται απαραίτητο.

Περίπου 300 εργαζόμενοι της Novartis, στο πλαίσιο της διαρκούς δέσμευσης της εταιρείας να στηρίζει έμπρακτα ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους, έκαναν πράξη το μήνυμα «μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα» και εργάστηκαν με ενθουσιασμό και διάθεση προσφοράς, πραγματοποιώντας δράσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα την αναδιαμόρφωση εξωτερικών και εσωτερικών χώρων των εγκαταστάσεων της Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ. στην Άνοιξη, αλλά και τη δημιουργία διαφόρων πρακτικών πακέτων που δόθηκαν στους ωφελούμενους του σωματείου.

Οι εργαζόμενοι της Novartis ανάπλασαν το χώρο τραπεζαρίας, τρεις χώρους διδασκαλίας, το δωμάτιο ηρεμίας και τον εξωτερικό χώρο του Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ. Επίσης, πραγματοποίησαν δενδροφύτευση στον εξωτερικό χώρο του σωματείου και προσέφεραν γεύματα στους επωφελούμενους του ιδρύματος. Τέλος, οι εργαζόμενοι της Novartis στη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν ευχετήριες κάρτες και κατασκεύασαν σχολικά και καλοκαιρινά πακέτα, χρηστικά πακέτα υγιεινής και παιχνιδιού, τα οποία δόθηκαν στους ωφελούμενους του Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ.

Η Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς, που αποτελεί θεσμό για τον οργανισμό, στόχο έχει τη στήριξη τοπικών κοινωνιών, ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών. Έχοντας τοποθετήσει τον άνθρωπο στην καρδιά της εταιρικής της κουλτούρας, η εταιρεία αφιερώνει την ημέρα της ίδρυσής της στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε όλους τους εργαζομένους της σε όλο τον κόσμο, μέσα από πράξεις ανθρωπιάς και ευαισθησίας, να αλλάξουν την καθημερινότητα συνανθρώπων μας σε ανάγκη. Ξεκίνησε ως δράση το 1997, με σκοπό οι υπάλληλοι της εταιρείας να προσφέρουν εθελοντικό έργο το οποίο θα στήριζε τις τοπικές κοινωνίες και εξελίχθηκε σε μια ξεχωριστή δραστηριότητα που πραγματοποιείται με αμείωτη ένταση κάθε χρόνο.

Φέτος, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς 13.789 υπάλληλοι της Novartis από 56 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στις δραστηριότητες της Ημέρας Εθελοντικής Προσφοράς 2019, αφιερώνοντας 110.312 ώρες εργασίας για καλό σκοπό. Οι εθελοντικές δραστηριότητες ποικίλουν ανά χώρα και ενδεικτικά περιλαμβάνουν: συνοδεία παιδιών με ειδικές δεξιότητες σε ταξίδια, εργασία σε Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, επισκέψεις σε νοσοκομεία και κλινικές και χρήση των δεξιοτήτων ανά τομέα των υπαλλήλων σε τοπικές εταιρείες, με στόχο την βελτίωση της αποδοτικότητας των εταιρειών αυτών.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που και φέτος, σύσσωμοι οι εργαζόμενοι της Novartis σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έλαβαν μέρος στην Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς και υποστήριξαν ένα Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό. Μας δόθηκε η ευκαιρία να αναδιαμορφώσουμε το Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ στην Άνοιξη, έναν σωματείο που πραγματοποιεί πολύ σημαντικό έργο, προσφέροντας ένα ομορφότερο περιβάλλον ώστε να περνούν ευχάριστα τις ώρες τους οι ωφελούμενοι. H Novartis, για ακόμα μια χρονιά, στέκεται έμπρακτα δίπλα στην ελληνική κοινωνία, αποδεικνύοντας ότι ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της υπεύθυνης επιχειρηματικής μας δραστηριότητας», δήλωσε η κα Susanne Kohout, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Novartis, η οποία συμμετείχε φέτος στις δραστηριότητες της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ, κ. Όμηρος Εμμανουηλίδης, δήλωσε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που σε αυτή τη δύσκολη εποχή -εποχή κρίσης- δεχόμαστε τη βοήθεια της Novartis, μιας εταιρείας που αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο. Ένας ακόμη λόγος που καθιστά τη συνδρομή της πολύτιμη, είναι το γεγονός ότι βασίζεται στην εθελοντική παρουσία και προσωπική δουλειά των εργαζομένων της, στοιχεία που αναδεικνύουν ανθρωπισμό και ιδιαίτερη ευαισθησία.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ