“Χαμόγελο”: Ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία η δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

Για 19η συνεχή χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στη Νέα Μάκρη, στη Θεσσαλονίκη, στην Κυλλήνη Ηλείας, στην Καβάλα, και στα Χανιά με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και εθελοντών.
Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση των πέντε δράσεων, καθώς οι περίπου 300 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, συμμετείχαν όχι μόνο στον καθαρισμό των παραλιών αλλά και σε μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτισμού με τίτλο «Να σου πω μια ιστορία για μια παραλία;».

Τα βιωματικά εργαστήρια περιελάμβαναν: διαδραστική αφήγηση παραμυθιού, υιοθέτηση παρτεριού και κατασκευή Φάρου, παρουσίαση του εξοπλισμού της Κινητής Ιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά, ενημέρωση για τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος, ζωγραφική σε καμβά, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και άλλες πολλές εποικοδομητικές δραστηριότητες.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στέλνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς για τον ενθουσιασμό που επέδειξαν και την άψογη συνεργασία. Στη δράση συμμετείχαν τα παρακάτω σχολεία: το Δ.Σ. Τύμβου Μαραθώνα, το 106ο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης, το 76ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, το Δ.Σ. Νεοχωρίου, το 8ο Δ.Σ. Καβάλας, και το 5ο & 6ο Δ.Σ. Χανίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ