KLM: Παρουσιάζει το LifeGate Plasticless Project στην Μαρίνα Φλοίσβου

H πρώτη συσκευή Seabin για τη συλλογή των πλαστικών απορριμμάτων από την επιφάνεια της θάλασσας και την προστασία της θαλάσσιας ζωής τοποθετήθηκε στη Μαρίνα Φλοίσβου με την υποστήριξη της KLM. Πρόκειται για την πρώτη συσκευή που τοποθετείται στην Ελλάδα και έχει κατασκευαστεί από την LifeGate.

Η KLM επενδύει σε μια διαρκή προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης, μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και ευαισθητοποίησης του κοινού, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο και πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο. Σε συνεργασία με την LifeGate η εταιρεία έχει αναλάβει να συμβάλλει στον καθαρισμό των θαλασσών σε μαρίνες της Μεσογείου όπου παρατηρείται επιβάρυνση από επιπλέοντα απορρίμματα. Στόχος του προγράμματος «PlasticLess» της LifeGate που υποστηρίζεται από την KLM, είναι να προστατευθεί η θαλάσσια ζωή και η ποιότητα των νερών με την απομάκρυνση των πλαστικών, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί το κοινό  σχετικά με την ανάγκη αποφυγής της χρήσης πλαστικών, ειδικά εκείνων μιας χρήσης που αποτελούν ρυπογόνα υλικά και τα οποία απειλούν τη θαλάσσια ζωή.

Το Seabin,  μια συσκευή που έχει κατασκευάσει η LifeGate με τον τεχνικό της συνεργάτη Poralu Marine, τοποθετείται στα ύδατα μαρινών και συλλέγει  τα πλαστικά απορρίμματα από την επιφάνεια τους. Η συσκευή αυτή κατασκευάζεται και τοποθετείται με την υποστήριξη της KLM και μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί Seabins στη μαρίνα της Νάπολη,  στη Γένοβα, τη Βενετία και το Μιλάνο (Νavigli canals). Το Seabin έχει δυνατότητα συλλογής έως και 500 κιλών  πλαστικών αποβλήτων ανά έτος που έχουν καταλήξει στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων μικροπλαστικών και μικροϊνών. Στην Ελλάδα, το πρώτο Seabin μέσω του προγράμματος «PlasticLess» της LifeGate τοποθετήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 στη Μαρίνα Φλοίσβου, σε μια ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από την KLM σε συνεργασία με την Μαρίνα.

Κατά την παρουσίαση του Seabin στη Μαρίνα Φλοίσβου, ο Γενικός Διευθυντής Ανατολικής Μεσογείου Air France-KLM κ. Jerome Salemi δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος που γιορτάζουμε σήμερα την εγκατάσταση του πρώτου Seabin στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μαρίνα Φλοίσβου. Υποστηρίζουμε σθεναρά την πρωτοβουλία της LifeGate, αφού βρίσκεται στην ίδια γραμμή με την δέσμευση μας για αειφορία. Η υποστήριξή μας αυτή στην πρωτοβουλία του Seabin έχει σημαντική αξία για το παρόν και το μέλλον των θαλασσών μας». Και συνέχισε: «Είναι στην ίδια φιλοσοφία με την δέσμευσή μας για βιωσιμότητα, για την οποία ο όμιλος Air France-KLM ως η μόνη εταιρεία από τον κλάδο των μεταφορών, είναι παρούσα στην λίστα βιωσιμότητας του Dow Jones (Dow Jones Sustainability Index – DJSI), για 14η συνεχόμενη χρονιά στην ευρωπαϊκή κατάταξη που καταρτίζεται από τους Standard & Poor’s Dow Jones και RobecoSAM, βασισμένοι στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική απόδοση των εταιρειών».

Ο κ. Σταύρος Κατσικάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina Α.Ε., της εταιρείας που αποτελεί το Φορέα Διαχείρισης της  Μαρίνας Φλοίσβου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή την πρωτοβουλία της KLM και μας τιμά το γεγονός ότι η εταιρεία επέλεξε τη μαρίνα μας για την πρώτη τοποθέτηση του Seabin στην Ελλάδα. Η Μαρίνα Φλοίσβου, ο πολλαπλώς διακεκριμένος τουριστικός λιμένας,  έχει διαγράψει μια αξιόλογη περιβαλλοντική δράση στη διάρκεια της λειτουργίας της έχοντας εστιάσει στη διαρκή μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και στην προστασία των θαλάσσιων υδάτων και του περιβάλλοντος γενικότερα, αναζητώντας συνέχεια λύσεις καθώς και τρόπους εκπαίδευσης του κοινού για όλα τα φλέγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα. Είμαστε μια εταιρεία που θέτει συνεχώς υψηλότερους στόχους προς αυτή τη κατεύθυνση. Ήδη ανακοινώσαμε ότι καταργούμε τα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης στα καταστήματα της μαρίνας. Με πρωτοβουλίες σαν και αυτή, αποδεικνύουμε τη δέσμευση και αφοσίωσή μας για την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων, αλλά και την προσήλωσή μας στο να εξυπηρετήσουμε με κάθε τρόπο τις σύγχρονες περιβαλλοντικές ανάγκες της κοινωνίας μας.»

Για το LifeGate PlasticLess® project o Διευθύνων Σύμβουλος της LifeGate Enea Roveda δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την KLM, μια εταιρεία που είναι συντονισμένα αφοσιωμένη στην βιωσιμότητα και που μοιράζεται τις αξίες και τους στόχους του LifeGate PlasticLess® project. Πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκληση που στοχεύει να καθαρίσει τις θάλασσές μας από το πλαστικό. Χάρη σε αυτή τη συνεργασία, το LifeGate PlasticLess® project έφτασε στην Ελλάδα για πρώτη φορά, επιλέγοντας την Μαρίνα Φλοίσβου για την τοποθέτηση του πρώτου Seabin

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ