H PRAKSIS και το Citi Foundation ανανεώνουν τη συνεργασία τους

Η ανθρωπιστική οργάνωση PRAKSIS και το Citi Foundation ανανεώνουν ξανά τη συνεργασία τους για τη συνέχιση του βραβευμένου και επιτυχημένου προγράμματος PRAKSIS Business Coaching Center (BCC), με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 3 Ιουλίου υλοποιήθηκε ο διαγωνισμός επιχειρηματικότητας «PRAKSIS BCC Business Awards – Powered by the Citi Foundation», όπου βραβεύθηκαν οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες που συμμετείχαν στους 3 τελευταίους κύκλους του προγράμματος.
Το πρώτο βραβείο και το έπαθλο των 3.000 ευρώ έλαβε η BlackLight η κοινωνική επιχείρηση η οποία εκπαιδεύει εταιρίες λιανικού εμπορίου πώς να εξυπηρετούν τους καταναλωτές με προβλήματα όρασης.

Το δεύτερο έπαθλο των 2.000 ευρώ απονεμήθηκε στην Alios Tours, την επιχείρηση εναλλακτικών ξεναγήσεων στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Το τρίτο έπαθλο των 1.000 ευρώ έλαβε η Why Math, η οποία θέλει να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τα μαθηματικά μέσω εναλλακτικών εργαστηρίων.

Το Ίδρυμα Citi ανανεώνει μέχρι τον Ιανουάριο 2021 τη χρηματοδότηση του προγράμματος επιχειρηματικότητας PRAKSIS BCC, με στόχο την υποστήριξη τουλάχιστον 120 νέων επιχειρηματιών, με τα εφόδια που χρειάζονται προκειμένου να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε βιώσιμη επιχείρηση.

Το Citi Foundation, μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Pathways to Progress, είναι αποκλειστικός χρηματοδότης του PRAKSIS BCC από τον Αύγουστο 2016 και μέχρι τώρα αυτή η συνεργασία έχει να επιδείξει τρεις βραβεύσεις (Education Business Awards 2017 & 2018), τη δημιουργία 85 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και 200 θέσεων εργασίας.

Η μεθοδολογία του PRAKSIS BCC στηρίζεται στην ολιστική στήριξη των νέων επιχειρηματιών. Αφενός υποστηρίζεται η επιχειρηματική ιδέα, με τη συμβουλευτική, τον προγραμματισμό και τη στρατηγική που χρειάζεται προκειμένου να μετατραπεί σε βιώσιμη επιχείρηση. Αφετέρου, ενισχύεται ο ίδιος ο επιχειρηματίας, με την ενδυνάμωση των προσωπικών του δεξιοτήτων προκειμένου να επιτύχει στην επιχειρηματική σκηνή.
«Ο προληπτικός χαρακτήρας των προγραμμάτων της PRAKSIS καθώς και η έμφαση που δίνουμε στην εξατομικευμένη προσέγγιση, στην ενίσχυση των δυνατοτήτων και των δεξιοτήτων κάθε ατόμου ξεχωριστά, βρίσκουν πρακτική εφαρμογή στο PRAKSIS BCC.» δήλωσε η πρόεδρος της PRAKSIS, Ντίνα Βαρδαραμάτου.
Αναφορικά με τη συνεργασία των δύο οργανισμών, ο κος Αιμίλιος Κυριάκου, Citi Country Officer Ελλάδος, Κύπρου, Μάλτας συμπλήρωσε: «Βασιζόμενοι στην παγκόσμια εμπειρία μας, είμαστε πεπεισμένοι ότι για να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη και υψηλότερο επίπεδο απασχόλησης είναι απαραίτητη η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας αλλά και η επαγγελματική κατάρτιση των νέων με παράλληλη ανάδειξη των δεξιοτήτων τους. Στην Ελλάδα, μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Pathways to Progress το Ίδρυμα Citi, χρηματοδοτεί το βραβευμένο πρόγραμμα BCC, προκειμένου να διευκολύνει τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες νέων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και να συμβάλλει στην ευημερία της ελληνικής κοινωνίας».

Το PRAKSIS BCC έχει αναπτύξει συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς όπως Deloitte, Oriflame, ΚΕΜΕΛ, The People’s Trust, AFI, Saint Startup που συμμετέχουν ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, το PRAKSIS BCC έχει κινητοποιήσει μία ομάδα διακεκριμένων προσωπικοτήτων που απαρτίζουν την ομάδα των «Ambassador» του προγράμματος. Μεταξύ αυτών οι: Αιμ. Κυριάκου (Citi Country Officer) Αλ. Αγγελόπουλος (CEO, Aldemar Resorts), Κ. Μαρινάκης (CEO, Oriflame), Σ. Μπατζιάς (Principal on Strategy, Deloitte), Δ. Κρις (CEO, Tuvunu), Μ. Λαμπράκη (Chef, συγγραφέας), Γ. Καρακάσης (Master of Wine), Δ. Φουντουκάκου (Γεν. Διευθύντρια, IST College) και H. Mangipudi (CEO, finUNO).

Αιτήσεις συμμετοχής για το PRAKSIS BCC γίνονται δεκτές μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το praksisbcc.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ