Άλμα Ζωής: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δωρεών του

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δωρεών του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».


Πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία της Ελλάδας και έχοντας σαν στόχο την αύξηση του ποσοστού της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας φροντίδας των ασθενών, παρέχει δωρεά για την κάλυψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε παθολογοανατομικά εργαστήρια, κέντρα μαστού, ακτινολογικά τμήματα, ογκολογικές και ακτινοθεραπευτικές κλινικές των Πανεπιστημιακών και αντικαρκινικών Νοσοκομείων της Ελλάδας .

Το πρόγραμμα προκηρύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 και πλέον έχει ολοκληρωθεί.

Το συνολικό διαθέσιμο ποσό της δωρεάς προκύπτει από τα καθαρά έσοδα του Συμβολικού Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure® 2018 και ανέρχεται συνολικά σε 21.600 ευρώ.

Τη δωρεά έλαβαν κλινικές Πανεπιστημιακών και Αντικαρκινικών Νοσοκομείων της Ελλάδας.

Αναλυτικά:

· ΕΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ – Μονάδα Μαστού με στόχο την αξιοποίηση της δωρεάς για 1 Φορητό μηχάνημα υπερήχων

· Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων-Παθολογοανατομικό εργαστήριο με στόχο την αξιοποίηση της δωρεάς για 1 Οπτικό μικροσκόπιο για ιστολογική διάγνωση

· Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης – Β’ Μαιευτική -Γυναικολογική Κλινική ΑΠΘ με στόχο την αξιοποίηση της δωρεάς για 1 Αυτοματοποιημένο Πιστόλι βιοψίας μαστού

· Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας-Ογκολογική Κλινική με στόχο την αξιοποίηση της δωρεάς για 1 Αυτοματοποιημένο Πιστόλι βιοψίας μαστού

· Περιφερικό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» – Α’ Χειρουργική Κλινική με στόχο την αξιοποίηση της δωρεάς για 1 Μηχάνημα Υπερήχων

· Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηράκλειου – Ογκολογική Κλινική με στόχο την αξιοποίηση της δωρεάς για 1 μηχάνημα μη επεμβατικού αερισμού

Η Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» δηλώνει:

« Η συγκεκριμένη δωρεά παρέχεται μέσα από τον ετήσιο αγώνα μας, Greece Race for the Cure® για την κάλυψη αναγκών Ογκολογικών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων στην Ελλάδα.

Ευχαριστούμε όλους τους υποστηρικτές του αγώνα μας αυτού, που μας δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίζουμε με δράσεις όλο το χρόνο.

Έχοντας υπάρξει και οι ίδιες ασθενείς με καρκίνο μαστού, στο Άλμα Ζωής γνωρίζουμε πόσο μπορεί να επηρεάσει ένα επαρκώς εξοπλισμένο Νοσοκομείο την ποιότητα ζωής των ασθενών, αλλά και την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Οι ελλείψεις σε Νοσοκομεία επιβαρύνουν τις ασθενείς σε μία ήδη δύσκολη περίοδο της ζωής τους, μπορεί να αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα για τον προληπτικό έλεγχο και μπορεί να καθυστερήσουν σημαντικά τη θεραπεία.

Η ισότιμη πρόσβαση σε δομές υγείας αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε πολίτη στην Ελλάδα. Είναι χαρά μας που φέτος μέσα από τη δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε κλινικές δημοσίων νοσοκομείων, μπορούμε να συμβάλλουμε στον τομέα της Υγείας.

Υποσχόμαστε πως όσο ο Αγώνας Greece race for the Cure® μας δίνει τη δυνατότητα και όσο υπάρχουν ανάγκες που ως σύλλογος ασθενών μπορούμε να καλύψουμε, εμείς θα συνεχίζουμε » .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ