Η Tetra Pak® ξεπερνά το στόχο των 500 δις FSC™ συσκευασιών

Tetra Prisma® Aseptic carton package with FSC™ label

Η TetraPak ξεπέρασε σε παραγωγή τον αριθμό των 500 δις συσκευασιών με πιστοποίηση από το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών (ForestStewardshipCouncil™), παγκοσμίως, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της εταιρείας να προωθήσει την υπευθυνότητα στην προμήθεια πρώτων υλών και να συμβάλλει στην κυκλική οικονομία.

Μετά την κυκλοφορία της πρώτης συσκευασίας πιστοποιημένης με FSC™ από την Tetra Pak σε συνεργασία με τη J Sainsbury το 2007, ο αριθμός των συσκευασιών που φέρουν το λογότυπο της FSC αυξάνεται σταθερά κάθε χρόνο, έχοντας εκτοξευθεί την τελευταία τριετία. Το περιβάλλον βρίσκεται ψηλά στη λίστα των ζητημάτων που απασχολούν τους καταναλωτές και το ενδιαφέρον αυτό αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Η πρόσφατη περιβαλλοντική έρευνα της Tetra Pak δείχνει ότι υπάρχει μια αυξητική τάση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών προς τα περιβαλλοντικά θέματα, ενώ ένας στους δύο καταναλωτές αναζητά περιβαλλοντικά λογότυπα στα προϊόντα που αγοράζει. Συγκεκριμένα το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 54% το 2019 από 37% που ήταν το 2013 .
Αναγνωρισμένο ως το ισχυρότερο παγκοσμίως, πρότυπο πιστοποίησης για τη διαχείριση των δασών, το λογότυπο FSC επιτρέπει στους καταναλωτές να επιλέγουν εμπορικά σήματα τα οποία δεσμεύονται για αειφόρο δασοκομία, ενώ το 30% των καταναλωτών παγκοσμίως έχει δει ή έχει ακούσει το σήμα FSC*.
«Η σύμπραξη με τους πελάτες είναι καθοριστικής σημασίας για την προώθηση της βιωσιμότητας σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, και η Tetra Pak συνεργάζεται στενά με τους πελάτες της, τόσο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, για την αύξηση των πιστοποιήσεων FSC, την ενίσχυση της υπεύθυνης δασοκομίας και τη μείωση του παγκόσμιου αποτυπώματος άνθρακα. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, σχεδόν το 80% των συσκευασιών που παραδόθηκαν στην Ελλάδα είχαν πιστοποίηση FSC, σημειώνοντας μια σταθερή αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και φέρνοντας μας ένα βήμα πιο κοντά στη φιλοδοξία μας που είναι να το 100% των συσκευασιών που παράγουμε να φέρει το σήμα FSC» δηλώνει η Dina Epifanova, Customer Sustainability Expert για την Tetra Pak Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Ο Mario Abreu, Αντιπρόεδρος του τομέα Βιωσιμότητας της Tetra Pak δήλωσε: «Έχοντας ολοκληρώσει την πλήρη πιστοποίηση FSC σε όλα μας τα εργοστάσια και σε όλες τις δραστηριότητές μας, μπορούμε να προμηθεύουμε συσκευασίες FSC οπουδήποτε στον κόσμο. Η κλιματική αλλαγή και η έλλειψη πόρων έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία και τη βιομηχανία τροφίμων. To FSC υποστηρίζει ενεργά το στόχο της βιώσιμης διαχείρισης των δασών στο πλαίσιο του ευρύτερου στόχου 15 της Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals), ενώ συμβάλλει παράλληλα και στους υπόλοιπους στόχους κάτω από το νούμερο 14. Στο άμεσο μέλλον, θα διασφαλίσουμε ότι κάθε προμηθευτής θα δεσμεύεται να αυξήσει και να διατηρήσει τα πιστοποιημένα προϊόντα FSC που χρησιμοποιεί σε ποσοστό πάνω από το 70%.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ