Η Συμμαχία για την Ελλάδα σχεδίασε το Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για το «Μέγαρο Μαξίμου»

    Πλήρη ανακύκλωση όλων των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών εφαρμόζει πλέον το «Μέγαρο Μαξίμου» σε συνεργασία με την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία, «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» www.symmaxiagiatinellada.gr και με τον εθνικό φορέα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».

    Τα αυτονόητα οφέλη της ανακύκλωσης αναγνωρίζει η Κυβέρνηση που από τις 6 Αυγούστου καθιέρωσε στο Μέγαρο Μαξίμου το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση». Για πρώτη φορά στο πλέον συμβολικό κτίριο της χώρας, θα υπάρχει η δυνατότητα συλλογής επιμέρους υλικών συσκευασίας (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, γυαλί), με την κυβέρνηση να αποδεικνύει εμπράκτως την περιβαλλοντική της ευαισθησία και να εφαρμόζει τη σχετική νομική υποχρέωση. Με σημεία ανακύκλωσης σε κάθε γωνιά του κτιρίου, οι εργαζόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου μπορούν όλοι να κάνουν μία τόσο απλή κίνηση αλλά για έναν τόσο μεγάλο σκοπό!

    Για κάθε συσκευασία που ανακυκλώνεται, το ανταποδοτικό αντίτιμο ανέρχεται σε 3 λεπτά του ευρώ προς τη συνεργαζόμενη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) «Νέοι Ορίζοντες», η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης των αποφυλακισμένων και αναλαμβάνει την καθημερινή συλλογή, μεταφορά και ανακύκλωση των υλικών.

    Επιπλέον 3 λεπτά για κάθε συσκευασία που θα συλλεχθεί από την προσπάθεια όλων των εργαζομένων του Μεγάρου Μαξίμου, πρόκειται να ενισχύσουν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών σε ολόκληρη τη χώρα.

    Η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, για την οργάνωση και προώθηση της ανακύκλωσης συσκευασιών σε όλη τη χώρα, τηρώντας απολύτως τα αυστηρά πρότυπα που υπαγορεύει η κοινοτική και εθνική νομοθεσία, για χωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ