Το Άσυλο Ανιάτων γιορτάζει την ανακαίνιση του νοσηλευτηρίου

Το Άσυλο Ανιάτων ανακαινίζει τη Γιαγλοπούλεια πτέρυγα στην Κυψέλη και γιορτάζει την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών.

Φίλοι, υποστηρικτές, εκπρόσωποι της πολιτείας, εργαζόμενοι, νοσηλευτές και περιθαλπόμενοι γέμισαν εχθές τον κήπο του Ασύλου Ανιάτων στην Κυψέλη για τον αγιασμό της νέας πτέρυγας του νοσηλευτηρίου που ολοκληρώνεται για να παρέχει σύγχρονες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και νοσηλείας σε 40 συνανθρώπους μας με ανίατες ασθένειες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αγιασμού, η πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων, κα Ιωάννα Ηλιάδη απηύθυνε χαιρετισμό, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Σήμερα, μετά από πολλές δυσκολίες, στα 126 χρόνια λειτουργίας του Ασύλου Ανιάτων, γιορτάζουμε όλοι μαζί την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών ανακαίνισης της Γιαγλοπούλειου πτέρυγας του Νοσηλευτηρίου μας και την άφιξη του νοσοκομειακού εξοπλισμού. Ένα φιλόδοξο σχέδιο που με τη βοήθειά σας σύντομα θα ολοκληρώσουμε, για να προσφέρουμε αγάπη και αξιοπρέπεια σε 40 ακόμη συνανθρώπους μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για όλους τους ανώνυμους και επώνυμους φίλους και υποστηρικτές που συνέβαλαν και συμβάλλουν στην προσπάθεια μας».

Την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εκπροσώπησε, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία κατά το σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε:

«Αν όλοι μας χρειαζόμαστε ένα πολιτισμένο και ευχάριστο περιβάλλον στην καθημερινότητά μας, αυτό είναι πολλαπλάσια απαραίτητο για τους γονείς μας, τα αδέρφια μας, τους συγγενείς μας και τους φίλους μας που η μέρα τους κυλάει μέσα σε αυτό το φιλόξενο τετράγωνο της Κυψέλης. Εύχομαι τα σημερινά εγκαίνια να αποτελέσουν ένα χρονικό ορόσημο για τη συνέχιση της πορείας του Ασύλου Ανιάτων με ακόμη μεγαλύτερο δυναμισμό και ακόμη μεγαλύτερη πίστη στην ομορφιά της προσφοράς στον άνθρωπο. Καλή δύναμη σε όλους σας!»

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε: « Όλοι οι αρμόδιοι φορείς, ενωμένοι, με θέληση και διάθεση αλληλεγγύης, θα μεριμνήσουμε για την προστασία των συνανθρώπων μας και θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθεια και κάθε πρωτοβουλία με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους».

Μετά το πέρας του αγιασμού ο οποίος τελέστηκε από τον εκπρόσωπο της Αρχιεπισκοπής, πατέρα Λεωνίδη Ψαριανό οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στην ανακαινισμένη Γιαγλοπούλειο πτέρυγα από την πρόεδρο του Ιδρύματος.

Ακολούθησε προβολή του ντοκιμαντέρ «Ταξίδι Πνοής» για τη ζωή και το έργο του ηθοποιού Γιώργου Μεσσάλα στο χώρο του Ασύλου Ανιάτων .

Στη τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, οι βουλευτές κ. Θάνος Πλεύρης και κα Αγγελική Αδαμοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Πάνος Αλεξανδρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα κ. Γεώργιος Δημόπουλος, η τέως Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», κ. Αθανάσιος Ηλιόπουλος.

Το μήνυμα υποστήριξης της ΑΒΥ Αικατερίνης της Σερβίας, μετέφερε στην εκδήλωση η εκπρόσωπός της Δρ. Άντζυ Μαργαρίτη Andrews.

Από το 1893 το Άσυλο Ανιάτων παρέχει ανελλιπώς φροντίδα, με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες συντήρησης και διαβίωσης σε χιλιάδες άπορους ασθενείς, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα. Πέραν τον ασθενών, το Άσυλο ανακουφίζει και υποστηρίζει τις οικογένειες τους στο δύσκολο έργο της φροντίδας των ανθρώπων τους. Σήμερα, το Ίδρυμα, περιθάλπει 180 ασθενείς από όλη την Ελλάδα. Για την περίθαλψή τους εργάζονται 110 άτομα (ιατροί, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμοι, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό προσωπικό, εργατοτεχνίτες κ.α.), προσφέροντας 24ωρη υποστήριξη. Αν επιθυμείτε να συνδράμετε στην προσπάθειά του Ασύλου Ανιάτων, μπορείτε να στείλετε τη λέξη ΑΜΕΑ στο 19809 με χρέωση 2,0168 € + ΦΠΑ ανά sms.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ