Greece Race for the Cure: Πλήθος δρομέων ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Για ακόμα μια χρονιά η ροζ κορδέλα έγινε κορδέλα εκκίνησης για έναν αγώνα με σκοπό, τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού!

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, δρομείς και περιπατητές, έχοντας ως αφετηρία το Ζάππειο, συνέχισαν μαζί μας ενάντια στον καρκίνο του μαστού, διαδίδοντας δυνατά το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί!

Συνεχίζουμε όλο τον χρόνο, με προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης γυναικών με καρκίνο μαστού, για την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης που σώζουν ζωές, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο μαστού.

Το Greece Race for the Cure®, η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα και ο 2ος μεγαλύτερος αγώνας Race for the Cure® παγκοσμίως, πραγματοποιείται με την έγκριση της Susan G. Komen® και τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Φέτος, για πρώτη φορά, σύμμαχος στον αγώνα μας ενάντια στον καρκίνο του μαστού ήταν και ο 33ος Γύρος της Αθήνας του ΟΠΑΝΔΑ με μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων με chip χρονομέτρησης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Υπουργός Υγείας, κύριος Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Εσωτερικών, κύριος Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κύριος Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κύριος Κώστας Μπακογιάννης, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, κύρια Άννα Ροκοφύλλου, όπως επίσης και η Κυρία Αθηνά Βούρτση, εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού και η κυρία Ελευθερία Ιγνατιάδου, εκπρόσωπος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», κα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, δήλωσε:

«Σήμερα όλοι μαζί δίνουμε ένα μήνυμα δύναμης σε κάθε γυναίκα με καρκίνο του μαστού αλλά και σε όλους μας, ότι συνεχίζουμε ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Στέλνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας ενάντια στον καρκίνο του μαστού!

Σας ευχαριστούμε που είστε σήμερα εδώ να γίνουμε μαζί με άλλες 16 Ευρωπαϊκές πόλεις, μια μεγάλη αλυσίδα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Ευχαριστούμε που και φέτος είστε εδώ για να μιλήσουμε ανοιχτά για τον καρκίνο του μαστού, να καταπολεμήσουμε τον φόβο και να βροντοφωνάξουμε: φροντίστε την υγεία σας, μην αμελείτε τον προληπτικό σας έλεγχο.

Αυτή η μέρα είναι μια γιορτή για όλους μας. Σήμερα γιορτάζουμε και μιλάμε για τη σημασία της πρόληψης, γιορτάζουμε τη ζωή με τις γυναίκες με τα ροζ μπλουζάκια, και τιμάμε όλες εκείνες τις γυναίκες που δεν είναι πια μαζί μας.

Σας ευχαριστούμε για την αγάπη που δείχνετε στον σκοπό. 11 χρόνια τώρα μαζί και μέσα από το Greece Race for the Cure® υλοποιούμε προγράμματα που αυξάνουν την έγκαιρη διάγνωση, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και στηρίζουν την επιστημονική έρευνα στην Ελλάδα.

Στόχος μας ένας κόσμος χωρίς θανάτους από καρκίνο του μαστού!
Ραντεβού στον επόμενο αγώνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ