Vitex: Πρωτιά στις Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης

H Vitex με βαθιά αισθήματα ευθύνης και σοβαρότητας υλοποιεί τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης καθώς οι αρχές αυτές συνάδουν με τον τρόπο που επιχειρεί και ενεργεί από την αρχή της ίδρυσής της το 1932.

Η εταιρεία παρουσίασε την  Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης παρουσία του Δημάρχου Ασπροπύργου κου Νίκου Μελετίου. Αποτελεί πρωτοπορία για τον κλάδο, αφού είναι η 1η Ελληνική βιομηχανία Χρωμάτων που παρουσιάζει κάτι τέτοιο. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει το γεγονός καθώς είναι μία εθελοντική ενέργεια που δεν υποδεικνύεται από κάποια νομοθετική απαίτηση ή οποιαδήποτε άλλη μορφή πίεσης.

Η έκθεση αναπτύχθηκε με βάση τα GRI Standards, και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για τη “βασική επιλογή” (“Core” option). Η δημιουργία της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης 2016-2018 πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και καθοδήγηση της AIPHORIA Consulting.

Η Vitex αναπτύσσει δράσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο μέσα από τα προϊόντα ποιότητας που παράγει όσο και μέσα από τις πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί:

  • Προάγει την καινοτομία και αναπτύσσει προϊόντα τα οποία παρέχουν προστιθέμενη αξία στους καταναλωτές ενώ παράλληλα είναι ασφαλή προς την δημόσια υγεία και το περιβάλλον σε όλο τον κύκλο ζωής τους.
  • Δεσμεύεται να προστατεύει το περιβάλλον μέσω του συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης που διαθέτει. Παράλληλα υιοθετεί διαδικασίες που κατοχυρώνουν την Υγεία και Ασφάλεια του προσωπικού και των εργαζομένων.
  • Συνεργάζεται με τις τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούν τις εγκαταστάσεις του σε αμοιβαίο καθεστώς διαφάνειας και εμπιστοσύνης.
  • Επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό του και ιδιαίτερα στην προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων, την εκπαίδευση και την δια βίου επιμόρφωσή τους. Στηρίζει τους ανθρώπους του και τις οικογένειες τους σε όποια απρόβλεπτη και δυσάρεστη κατάσταση τυχόν περιέλθουν.
  • Υποστηρίζει τις υψηλές προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον προωθώντας σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται τα ίδια υψηλής ποιότητας προϊόντα που προωθεί και στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο κος Αρμόδιος Γιαννίδης, C.E.O. της VITEX, «Στην VITEX Σχεδιάζουμε και παράγουμε αποτελεσματικά προϊόντα προστασίας που βρίσκουν την θέση τους στην κυκλική οικονομία και πολλαπλασιάζουν τον χρόνο ζωής και την χρηστικότητα του κάθε αντικειμένου αποτρέποντας ή αναβάλλοντας την εκ νέου παραγωγή του και συνεπώς την μεγαλύτερη κατασπατάληση πόρων. Με αυτό τον τρόπο, τα προϊόντα μας είναι καταλύτης αειφορίας (SUSTAINABILITYCATALYST)!

Όπως δήλωσε ο κος Νίκος Μελετίου, Δήμαρχος Ασπροπύργου H VITEX αποτελεί μια εταιρεία πρότυπο στην περιοχή του Ασπροπύργου. Με ένα εργοστάσιο το οποίο έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί με τα κορυφαία διεθνώς περιβαλλοντολογικά κριτήρια, με πολιτική «Zero Waste” & “Zero energy” το οποίο παράγει με φωτοβολταϊκά την ενέργεια την οποία καταναλώνει και επαναχρησιμοποιεί όλα τα απόβλητα από την παραγωγή του. Αποτελεί το μοντέλο για το όραμα μας για την αειφόρο συνύπαρξη βιομηχανικών μονάδων με τους κατοίκους της περιοχής, πολλοί από τους οποίους εργάζονται στη Vitex και το ίδιο το περιβάλλον. 

Δείτε την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ