«Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» υποδέχονται μαθητές και εκπαιδευτικούς για 26η συνεχή χρονιά

Από το 1994, η Mondelez σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στηρίζει και υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» που πραγματοποιείται στο εργοστάσιο σοκολάτας Παυλίδη για 26η συνεχή χρονιά. Πρόκειται για ένα από τα πλέον πολυετή εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα με συνέχεια και συνέπεια χτίζοντας ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα καθώς και τους γονείς των παιδιών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, μαθητές Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού εξοικειώνονται με τη βιομηχανική παραγωγή, τη λειτουργία και το εργασιακό περιβάλλον ενός εργοστασίου. Παράλληλα, μέσα από μια διαδικασία που συνδυάζει την εκπαίδευση και το παιχνίδι, τα παιδιά ενημερώνονται για τα συστατικά της σοκολάτας και τη διατροφική της αξία, για την ιστορία του εργοστασίου Παυλίδη και για την παραγωγή της σοκολάτας από το κακαόδεντρο μέχρι το εργοστάσιο.

Τη φετινή χρονιά, μαθητές και εκπαιδευτικοί από 25 σχολεία θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Παυλίδη, της πρώτης και πιο ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας της χώρας με περισσότερα από 150 χρόνια ζωής. Το Εργοστάσιο Παυλίδη παράγει σε ετήσια βάση χιλιάδες τόνους αγαπημένων προϊόντων όπως τις σοκολάτες Υγείας Παυλίδη και Lacta καθώς και τη Merenda.

Από το 1994 μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί, με τη στήριξη της Mondelēz και την υλοποίηση από το Ελληνικό παιδικό Μουσείο, 680 εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στο Εργοστάσιο Παυλίδη με τη δωρεάν συμμετοχή 15.718 παιδιών και 708 εκπαιδευτικών.

Η κα. Κατερίνα Βλάχου, Γενική Διευθύντρια της Mondelez για Ελλάδα και Κύπρο δήλωσε: «Στη Mondelez έχουμε ως σκοπό οι άνθρωποι να απολαμβάνουν το σωστό σνακ, τη σωστή στιγμή, φτιαγμένο με το σωστό τρόπο. Άρα, προάγουμε τόσο τη συνετή κατανάλωση των σνακς όσο και την παραγωγή τους με βιώσιμο τρόπο εφαρμόζοντας προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης επηρεάζοντας θετικά τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η «Σοκολάτα και ο Παυλίδης» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει αγκαλιαστεί από την οικογένεια και την εκπαιδευτική κοινότητα γιατί συνδυάζει τη βιωματική εκπαίδευση με τις έννοιες της παραγωγής, της βιωσιμότητας, της σωστής διατροφής και του ισορροπημένου τρόπου ζωής.»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στηρίζεται στη φιλοσοφία του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου ότι η μάθηση είναι πιο αποτελεσματική μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική εμπειρία. Παράλληλα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» ταυτίζεται απόλυτα με τους διαχρονικούς στόχους της Mondelez για ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού για θέματα ισορροπημένης διατροφής και για τη σημασία της άσκησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ