Fiat: Δίπλα στα άτομα με ειδικές ικανότητες

Η Fiat παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Κίνα, την εξελιγμένη τεχνολογία κινητικότητας (mobility technology) που έχει αναπτύξει για τη οδηγική βοήθεια των ατόμων με ειδικές ικανότητες, συμμετέχοντας στη έκθεση Care and Rehabilitation 2012 (Έκθεση Φροντίδας και Αποκατάστασης) που θα γίνει στο Πεκίνο.
Η έκθεση, που έγινε για πρώτη φορά το 2007 και εξελίχθηκε γρήγορα σε κυρίαρχο γεγονός του κλάδου, επικεντρώνεται στην εύρεση νέων λύσεων για τη βοήθεια ατόμων με κινητική δυσκολία στην καθημερινή τους ζωή.

H έκθεση που θα πραγματοποιηθεί ως τέλος του 2012 σε χώρο 11.000 τετραγωνικών μέτρων, έχει προσελκύσει ήδη πάνω από 240 συμμετέχοντες από 16 χώρες, ενώ χορηγείται από την China Disabled Persons’ Federation και την National Ageing Committee (Ένωση Ατόμων με κινητικές δυσκολίες Κίνας και την Εθνική Επιτροπή Γήρανσης), έχοντας την υποστήριξη του Κινεζικού Υπουργείου Υγείας και άλλων 10 σημαντικών Υπουργείων.

Η έκθεση αυτή αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός στον τομέα της κινεζικής φροντίδας και αποκατάστασης.
Η Fiat, σε συνεργασία με το Ιταλικό Γκρουπ Καινοτόμων Προτάσεων (Italian Group Innovative Solutions- IGIS), θα φιλοξενηθεί στο συγκεκριμένο περίπτερο, παρουσιάζοντας διάφορες πτυχές από την εξελιγμένη τεχνολογία κινητικότητας που προσφέρει στον κλάδο της αυτοκίνησης.

Πιο συγκεκριμένα, η Fiat  θα παρουσιάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο Fiat Viaggio που θα επιτρέπει στους οδηγούς με κινητικές δυσκολίες να οδηγήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Το περίπτερο του IGIS στο χώρο έκθεσης θα περιλαμβάνει έναν προσομοιωτή οδήγησης, τον MG2F, ο οποίος αναπτύχθηκε από το πρόγραμμα αυτονομίας της Fiat (Fiat Autonomy Program) σε συνεργασία με μία Ιταλική εταιρεία, και στοχεύει στο να αξιολογήσει την απόκριση των χρηστών στο φως και στον ήχο. Βάσει  των αποτελεσμάτων, η Fiat έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα μοντέλο προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του οδηγού με κινητικές δυσκολίες.

Το Fiat Viaggio είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα παραχθεί στην Κίνα με την κοινοπραξία της GAC-Fiat, η οποία ανέπτυξε ένα παγκοσμίου κλάσης εργοστάσιο κατασκευής στην πόλη Changsha, όπου φτιάχνεται το Viaggio,  με παραγωγική ικανότητα 140.000 οχημάτων τον χρόνο. Το Viaggio εμφανίστηκε στην Κινεζική αγορά στις 13 Σεπτεμβρίου του 2012 και έχει ήδη λάβει θετικές κριτικές, λόγω του υψηλού επιπέδου τεχνολογίας, του ξεχωριστού σχεδίου και της κορυφαίας ευρυχωρίας για την κατηγορία του.

Το μοντέλο Viaggio που παρουσιάζεται στην έκθεση, τροποποιήθηκε στην Κίνα μέσω της  αποκλειστικής τεχνολογίας που διαθέτει η Fiat  και είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτρονικό επιταχυντή τοποθετημένο πίσω από το τιμόνι, καθώς και με σύστημα φρένων και χειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών, τα οποία επίσης βρίσκονται στο τιμόνι έτσι ώστε να διευκολύνουν τους χρήστες με δυσκολίες στον έλεγχο των κάτω άκρων.

Η Fiat είναι στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης τεχνολογιών που παρέχουν αυτονομία σε οδηγούς με μειωμένη ικανότητα από το 1995, όποτε και ξεκίνησε το ειδικό πρόγραμμα αυτονομίας. Τα Κέντρα Κινητικότητας (Mobility Center) της Fiat έχουν εγκατασταθεί σε όλες τις μεγάλες και παγκόσμιες αγορές ώστε να βοηθούν τους οδηγούς και να εξυπηρετούν τις οδηγικές ανάγκες τους. Κάθε κέντρο κινητικότητας είναι στελεχωμένο με ιατρικό προσωπικό και ειδικούς, οι οποίοι αξιολογούν τις ανάγκες κάθε οδηγού σύμφωνα με τη φυσική του κατάσταση. Για να επιτευχθεί αυτό, η ικανότητα του οδηγού ελέγχεται από προσομοιωτές οδήγησης και τεστ φυσιολογίας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προκύπτουν κάθε φορά, η Fiat μπορεί να προτείνει οχήματα και περαιτέρω πρακτικές βελτίωσής τους, τα οποία διευκολύνουν την καθημερινή ζωή.

Τα κέντρα κινητικότητας προσφέρουν δωρεάν τις συμβουλές τους στους οδηγούς με κινητικές δυσκολίες και επίσης προσφέρουν οδική βοήθεια σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος του αυτοκινήτου.Η τεχνολογία αυτονομίας της Fiat είναι τώρα διαθέσιμη σε ολόκληρη την γκάμα αυτοκινήτων των brands  Fiat, Alfa Romeo και Abarth.
Τα τελευταία δέκα χρόνια η Fiat έχει πουλήσει πάνω από 107.800 αυτοκίνητα με το πρόγραμμα αυτονομίας στις αγορές της Ευρώπης και της Βραζιλίας, ενώ το 2009 ήταν η καλύτερη χρονιά πωλήσεων της εταιρίας, με πάνω από 21.600 αυτοκίνητα. Κύριο μέλημα της Fiat παραμένει η διευκόλυνση της κινητικότητας όλων.

Για αυτό το λόγο, η Fiat έχει αφιερώσει χρόνο και πόρους επενδύοντας προς αυτή τη κατεύθυνση και αποτελώντας μια αυτοκινητοβιομηχανία με κοινωνική συνείδηση: σχεδιάζει και εφαρμόζει τεχνικές λύσεις ικανές να προσφέρουν σε όλους την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε όχημα, μόνοι ή με άλλους, χωρίς περιορισμούς.

Σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού στην Κίνα για το 2010, περίπου το 6,34% του πληθυσμού (83εκατ. άνθρωποι) πάσχει από κάποιου είδους αναπηρία ή ανικανότητα στα άκρα και απαιτεί βοήθεια στην καθημερινότητά του, νούμερο που αποτελεί μεγάλο κομμάτι σε αναλογία με τον πληθυσμό της Κίνας. Με  την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην Κινεζική αγορά, συνεργασίες και κοινοπραξίες όπως αυτή της IGIS και της Fiat,  βελτιώνουν σημαντικά το επίπεδο της ποιότητας  ζωής των ατόμων  με ειδικές ικανότητες, ενώ τους επιτρέπουν αυτονομία στην οδήγηση των δικών τους οχημάτων. Ειδικότερα αυτή τη περίοδο, η Fiat εξετάζει την δυνατότητα να παρουσιάσει στη Κίνα ένα αντίστοιχο κέντρο κινητικότητας, βοηθώντας τους πολίτες της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ