INTERAMERICAN: Κοινωνικές πρωτοβουλίες για την υγεία

Για τον εμβολιασμό ηλικιωμένων

Στο πλαίσιο των ποικίλων πρωτοβουλιών με άμεσο κοινωνικό αντίκρισμα, που αναλαμβάνει η INTERAMERICAN, επανέλαβε πρόσφατα την τακτική υποστήριξη που παρέχει στις κοινωνικές υπηρεσίες υγείας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης για τον εμβολιασμό ηλικιωμένων δημοτών.

Η εταιρεία διέθεσε και φέτος τα απαραίτητα εμβόλια για τον αντιγριπικό εμβολιασμό στις υπηρεσίες του Δήμου. Η συνεργασία της INTERAMERICAN με τον Δήμο για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων έχει ξεκινήσει από το 2012 και μεθοδεύεται μέσω του πολυιατρείου Medifirst, που ανήκει στις υποδομές πρωτοβάθμιας φροντίδας της εταιρείας και εξυπηρετεί τους πολίτες των νοτίων προαστίων.

Η Νικολέττα Θώδου, επικεφαλής του πολυιατρείου, κατά την επίδοση των εμβολίων τόνισε: «Η σχέση αυτή υπογραμμίζει το ενδιαφέρον της INTERAMERICAN για την τοπική κοινωνία και την εστίασή μας στην πρόληψη για καλύτερη υγεία, ειδικότερα όσον αφορά τις ευπαθείς ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού», ενώ ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής εταιρικών σχέσεων και υπευθυνότητας, επεσήμανε την αξιοποίηση των ιδιόκτητων υποδομών της εταιρείας στον τομέα της παροχής υπηρεσιών για κοινωνικές ανάγκες, πέρα από την ασφαλιστική κάλυψη.

Εκ μέρους του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο Κωνσταντίνος Μηνόπουλος, αντιδήμαρχος υγείας και κοινωνικής πολιτικής, εξέφρασε την αναγνώριση της υποστήριξης της INTERAMERICAN στο κοινωνικό έργο του Δήμου και ειδικότερα, για την κάλυψη αναγκών υγείας ευπαθών κοινωνικά και οικονομικά δημοτών.

Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι οι καταλληλότεροι μήνες για τον εμβολιασμό με το αντιγριπικό εμβόλιο. Αυτό υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων και σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, με αφορμή την επιδημιολογική επιτήρηση γρίπης στη χώρα μας.

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης και συμβάλλει στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της.

Επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υπο-ορότυπους, έτσι και για την περίοδο 2019-2020 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Για την αντιμετώπιση καρδιακής ανακοπής

Πρόσφατα η εταιρεία προσέφερε έναν ακόμη απινιδωτή, αυτή τη φορά στη Ραφήνα στον τοπικό Αθλητικό Όμιλο, που αποτελεί κυψέλη άθλησης και διαπαιδαγώγησης περισσοτέρων από 500 παιδιών, αναλαμβάνοντας πολλές πρωτοβουλίες για την τοπική κοινωνία.

H επείγουσα καρδιακή φροντίδα σήμερα έχει βελτιωθεί, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιβίωσης από καρδιακή ανακοπή η οποία παραμένει, ωστόσο, παγκοσμίως βασική αιτία αιφνίδιου θανάτου.

Ο ημιαυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, που προσέφερε η INTERAMERICAN, αναλύει τον ρυθμό της καρδιάς και παρέχει ταχεία χορήγηση απινιδωτικού σοκ σε θύματα αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής που χαρακτηρίζονται από λιποθυμία, ανεπάρκεια αναπνοής, μη κυκλοφορία αίματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ