«Δίπλα σε εσάς. Απέναντι στην κρίση»

    Με αφορμή την έναρξη του Πανελλήνιου Εράνου «Δίπλα σε εσάς. Απέναντι στην κρίση» για το 2012, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Πρεσβεία της Ελβετίας στην Αθήνα συνδιοργάνωσαν τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, εκδήλωση κατά την διάρκεια της οποίας προβλήθηκε η ταινία «Henry Dunant – Κόκκινο πάνω στο σταυρό» του Dominique Othenin-Girard, μια μυθιστορηματική προσαρμογή του αγώνα του Ερρίκου Ντυνάν που οδήγησε στη δημιουργία του Ερυθρού Σταυρού.

    Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η οικονομική κρίση, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έθεσε ως πρωταρχικό του σκοπό την αντιμετώπιση των συνεπειών της & προχώρησε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, μοναχικοί ηλικιωμένοι, άνεργοι, άστεγοι, άτομα με αναπηρία, μετανάστες, πρόσφυγες. Η άμεση ανταπόκριση του Οργανισμού σε καταστάσεις κρίσεων και φυσικών καταστροφών, η φροντίδα της υγείας, η παροχή περίθαλψης σε τοπικές κοινωνίες και η προώθηση των ανθρωπιστικών αξιών ήταν και παραμένουν, άλλωστε, παράλληλοι κεντρικοί στόχοι.

    Ο Πανελλήνιος Έρανος διοργανώνεται από το 1922 με στόχο την ανταπόκριση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις. Κάθε μορφή ενίσχυσης είναι αναγκαία, είτε αυτή συνίσταται σε οικονομική βοήθεια από το ευρύ κοινό και τους επίσημους χορηγούς, είτε πρόκειται για προσφορά εθελοντικής εργασίας. Ο Πανελλήνιος Ερανος «Δίπλα σε εσάς. Απέναντι στην κρίση» ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2012.

    Την εκδήλωση προλόγισαν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Γεώργιος Χλαμπουτάκης και ο  Πρέσβης της Ελβετίας στην Αθήνα κ. Lorenzo Amberg.

    Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Γεώργιος Χλαμπουτάκης επισήμανε ότι «Καλούμαστε λοιπόν όλοι, με συλλογική κινητοποίηση, να αναστρέψουμε το βαρύ ψυχολογικό κλίμα που έχει φωλιάσει στις καρδιές όλων μας και να αξιοποιήσουμε την έμφυτη στην ελληνική κοινωνία και πάντα παρούσα σε περιόδους κρίσης προσφορά αλληλεγγύης, προκειμένου να συνεχίσουμε την πολύπλευρη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα ευάλωτα στρώματα των συνανθρώπων μας. Με το σύνθημα «Δίπλα σε σας – Απέναντι στην κρίση» απευθυνόμαστε σε όλη την ελληνική κοινωνία αποβλέποντας στην προσφορά αλληλεγγύης των συμπολιτών μας με την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι δεν απολείπεται, ότι δεν έχει χαθεί η ελπίδα για το μέλλον αυτού του τόπου».

    Το παρόν έδωσαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέας Ποταμιάνος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της Διεθνούς επιτροπής του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου κ. Antony Maryon, ο Ταξίαρχος Δήμος Παύλου εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αντισμήναρχος Παρασκευόπουλος Θεοδόσιος εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΑ, ο Αντισυνταγματάρχης κ. Τριανταφύλλου εκπρόσωπος αρχηγού ΓΕΣ, ο Αντιπλοίαρχος (Ο) Σ. Γαλάνης εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Διευθυντής Ιδ. Γραφείου Μακαριότατου, μέλη των εθελοντικών ομάδων της Νοσηλευτικής και των Σαμαρειτών, φίλοι και συνεργάτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

    Την εκδήλωση υποστήριξαν με τα προϊόντα τους οι εταιρείες:

    1.      Οινοποιείο Αμπελώνες Μάρκου
    2.      Εταιρεία  ζαχαροπλαστικής & αρτοποιίας  ΣΤΕΡΓΙΟΥ
    3.      Εμπορική & Εισαγωγική εταιρεία ποτών HIGH SPIRIT Γ. Ζώρης και Σία ΕΕ
    4.      Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε.
    5.      Εταιρία Creta Farms

    Αρωγός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στάθηκε για άλλη μία φορά το Κολλέγιο Αθηνών με πρωτοστάτες τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΕΕΙ) κ. Αλέξανδρο Σαμαρά, τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΕΙ κ. Λεωνίδα Χατζηδάκη & τον  Διευθυντή του Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού κ. Σπύρο Πολλάλη.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ