Κυρώθηκε η τροποποίηση της Σύμβασης Δωρεάς για τη Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ

Την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019, κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή των Ελλήνων η τροποποίηση της Σύμβασης Δωρεάς, μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΔ), για την υλοποίηση έργων υποδομών, εξοπλισμού και εκπαίδευσης, που εντάσσονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ.

Σκοπός της τροποποίησης είναι η αποτύπωση των σχετικών εξελίξεων, όπως έχουν διαμορφωθεί το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς, στις 20 Σεπτεμβρίου 2018.

Η κύρωση της τροποποίησης της Σύμβασης Δωρεάς αποτελεί κομβικό σημείο στην εξέλιξη υλοποίησης της πρωτοβουλίας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την άρτια συνεργασία μεταξύ  του ΙΣΝ και του ΕΔ, η οποία από την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας το 2017 έως σήμερα, κυλά ομαλά και απρόσκοπτα σε ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Η τροποποίηση της Σύμβασης Δωρεάς περιλαμβάνει την ένταξη νέων έργων, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων, με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του συνολικού αρχικού κόστους υλοποίησης της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ και το οποίο αναμένεται να υπερβεί το ποσό των €400 εκατομμυρίων.  Αναλυτικότερα, στην τροποποίηση της Σύμβασης Δωρεάς προβλέπονται τα εξής:

  • Ένταξη του Έργου Σχεδιασμού, Κατασκευής και Εξοπλισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ 
  • Σχεδιασμός & Κατασκευή Υπαίθριου Χώρου Στάθμευσης & Ελικοδρομίου του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ 
  • Έγκριση Νέων Δωρεών για την Ενίσχυση του Νοσηλευτικού Τομέα & Εξαίρεση του Έργου Μεταφοράς Έδρας του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ σε Κτίριο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός 
  • Αεροδιακομιδές ΕΚΑΒ: Προμήθεια νέων Ελικοπτέρων 
  • Καθορισμός Καταληκτικής Ημερομηνίας για την Κύρωση Επιμέρους Συμβάσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ