ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: Βοτανικός Κήπος Κεφαλοβρύσου

    O ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα» και σε συνεργασία με το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ ολοκλήρωσε τις εργασίες για τη δημιουργία και ανάδειξη Βοτανικού Κήπου στην περιοχή Κεφαλόβρυσο, Καρπενησίου Ευρυτανίας.

    Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, εκπρόσωποι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, της Coca-Cola 3Ε, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Κώστας Μπακογιάννης, εκπρόσωποι του Δήμου Καρπενησίου και του ΤΕΙ Λαμίας (Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Παράρτημα Καρπενησίου) ξεναγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν για τη σημασία του Βοτανικού Κήπου στη διατήρηση της βιοποικιλότητας αλλά και της ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

    Η δημιουργία του Βοτανικού Κήπου επιλέχθηκε μετά από ψηφοφορία του κοινού στη σελίδα του Αύρα στο Facebook www.facebook.com/avragreen.gr.

    Οι εργασίες ξεκίνησαν  τον Οκτώβριο, ενώ η μελέτη του έργου υλοποιήθηκε από την ειδική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και με την επιστημονική υποστήριξη του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Λαμίας, Παράρτημα Καρπενησίου.

    Σε όλες τις εργασίες συμμετείχαν 200 και πλέον φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ. Αμέριστη ήταν η συνεργασία και συμμετοχή του Δήμου Καρπενησίου στο έργο, σε όλα τα στάδια και τις φάσεις υλοποίησης. Παράλληλα, πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του Δασαρχείου Καρπενησίου.

    Οι περισσότεροι Βοτανικοί Κήποι, αποτελούνται από θεματικά πάρκα με είδη από άλλες χώρες και άλλες ηπείρους, με θερμοκήπια, που συνήθως είναι περιφραγμένοι και αποκλεισμένοι από το ευρύ κοινό. Ο Βοτανικός Κήπος Κεφαλόβρυσου σχεδιάστηκε για να είναι ανοιχτός και ελεύθερος σε όλους τους επισκέπτες και αναδεικνύει την ελληνική αυτοφυή χλωρίδα. Παράλληλα αποτελεί ένα σημαντικό εφαλτήριο για την περαιτέρω περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση αλλά και χώρο εφαρμογής της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

    Ο Βοτανικός Κήπος Κεφαλόβρυσου αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για σχολικές εκδρομές αλλά και οικογενειακές εξορμήσεις για τους κατοίκους του Καρπενησίου, της ευρύτερης περιοχής και όλης της Ελλάδας.

    Η επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο θα φέρει τους επισκέπτες πιο κοντά στη φύση και θα ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για την προστασία της περιοχής.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ