Αθηναϊκή Ζυθοποιία: «Είμαστε Εδώ»

    Μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και τους εργαζόμενούς της, με την οποία συμμετέχει στις δράσεις τριών Μ.Κ.Ο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, αποδεικνύει με τον ουσιαστικότερο τρόπο τη δέσμευση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, «Είμαστε Εδώ».

    Με το μήνυμα ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ξεκινάει το πρώτο συστηματικό Πρόγραμμα Εθελοντισμού, ανταποκρινόμενη ενεργά στις ανάγκες των πολιτών των Τοπικών Κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται.  Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, οι εργαζόμενοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας συμμετέχουν ενεργά προσφέροντας εθελοντική εργασία σε τρεις Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς στην Ελλάδα, το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες “Το Εργαστήρι” στην Αθήνα, την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών στη Θεσσαλονίκη και στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου- ΑγκαλιάΖΩ στην Πάτρα. Οι φορείς αυτοί επιλέχθηκαν μέσα από την πρόταση και ψηφοφορία των ίδιων των εργαζομένων της εταιρίας σε κάθε μία από αυτές τις πόλεις, οι οποίες φιλοξενούν και τα τρία ζυθοποιεία της στην Ελλάδα.

    Η συμβολή και η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο πρώτο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας είναι καθοριστική, αφού για τους επόμενους 6 μήνες θα προσφέρουν τουλάχιστον 24 ώρες από τον εργασιακό και προσωπικό τους χρόνο  συμμετέχοντας σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει από ενημερωτικές εκδηλώσεις και βοηθητικές εργασίες στην καθημερινή λειτουργία των τριών Μ.Κ.Ο. μέχρι τη συγκέντρωση τροφίμων για τις άπορες οικογένειες.

    Ο κ. Μηνάς Μαυρικάκης, Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων δήλωσε σχετικά με τη νέα δράση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας: «Σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα μας, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τρεις φορείς που προσφέρουν ουσιαστικό έργο στις Κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Όλοι εμείς, που ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, είμαστε εδώ, ειδικά τώρα που ο τόπος μας, μας χρειάζεται όλους

    Οι εργαζόμενοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας είναι εδώ για τους συμπολίτες τους, συμμετέχοντας και συνεισφέροντας στο έργο των τριών αυτών φορέων. Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού αποτελεί κομμάτι του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας, «Παράγουμε ένα καλύτερο μέλλον» μέσω του οποίου η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έδειξε έμπρακτα τα δύο τελευταία χρόνια, το κοινωνικό της πρόσωπο όπου υπάρχει ανάγκη.

    Αναλυτικότερα οι 3 φορείς:

    Το Εργαστήρι (Αθήνα) – Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες “Το Εργαστήρι”. Αποτελεί έναν από τους παλαιότερους φορείς στην Ελλάδα που φροντίζει για την κοινωνική ένταξη και τη διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης για ενήλικα άτομα με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση στην Ελλάδα. Βασικό άξονα δραστηριοποίησης για «Το Εργαστήρι» αποτελεί η διά βίου μάθηση, η επαγγελματική κατάρτιση των νέων με νοητική υστέρηση και  η προστατευμένη απασχόληση των μη εντάξιμων ατόμων που υλοποιείται στα πλαίσια των έντεκα (11) προστατευμένων παραγωγικών εργαστηρίων, εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου.

    Alzheimer Ελλάς (Θεσσαλονίκη) – Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών είναι μια μη-κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1995, από συγγενείς ασθενών που πάσχουν από τη νόσο Alzheimer καθώς και από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Στόχοι της Εταιρείας, μεταξύ άλλων είναι: Να προωθήσει την κατανόηση, την υποστήριξη καθώς και τη δράση όλων όσων έχουν οποιαδήποτε σχέση ή ενδιαφέρον που αφορά αυτή τη νόσο στα πλαίσια της ελληνικής επικράτειας.

    ΑγκαλιάΖΩ (Πάτρα) – Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου- ΑγκαλιάΖΩ είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση και λειτουργεί από το 1976. Μερικά από τα βασικά προγράμματά του είναι: Πρόγραμμα ενημέρωσης για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου, πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης ασθενών και των οικογενειών τους από την Κοινωνική Υπηρεσία του ΟΕΚΚ, ομάδα Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών με καρκίνο, πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης καρκινοπαθών, πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ