#love2give: O απολογισμός του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της Mercedes-Benz Ελλάς

Η Mercedes-Benz Ελλάς εγκαινίασε τον Απρίλιο του 2018 το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης #love2give σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ethelon που έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία.

Πρόκειται για το σύνολο των δράσεων και των πρωτοβουλιών κοινωφελούς χαρακτήρα που οργανώνονται από τη Mercedes-Benz Ελλάς και βασίζονται στους 17 στόχους του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και σε 3 από τους πυλώνες Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Εταιρείας: τους Εργαζόμενους, την Κοινωνία/Χώρα και το Περιβάλλον. Ο σχεδιασμός των δράσεων έχει ως στόχο να προάγονται η αποδοχή και κατανόηση της διαφορετικότητας εντός της εταιρείας, η υγεία και η ευεξία των εργαζομένων, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη της ομαδικότητας και της επικοινωνίας, ενδυναμώνοντας παράλληλα την κουλτούρα του εθελοντισμού και την αξία της προσφοράς σε όσους έχουν ανάγκη. Στοχεύει επίσης στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων όσον αφορά δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Το πρόγραμμα #love2give της Mercedes-Benz Ελλάς έχει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στους εργαζόμενους, οι οποίοι όχι μόνο αγκαλιάζουν τις εθελοντικές δράσεις που οργανώνονται, αλλά κάνουν και τις δικές τους προτάσεις, εκφράζοντας έτσι το βαθύ αίσθημα Κοινωνικής Ευθύνης που όλους μας χαρακτηρίζει. Με ανοιχτό μυαλό και διάθεση για προσφορά, όλο και περισσότεροι συνάδελφοι συμμετέχουν σε μικρές πράξεις με μεγάλο αντίκτυπο.» δήλωσε η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ν. Καβαθούλη.

Με αφορμή τον εορτασμό της «Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού» στις 5 Δεκεμβρίου, η Mercedes-Benz Ελλάς προχωρά σε έναν απολογισμό των δράσεων που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του #love2give κατά τη διάρκεια του 2019:

Πραγματοποιήθηκαν 15 διαφορετικές δράσεις, στις οποίες συμμετείχε ενεργά η πλειοψηφία των εργαζομένων της Mercedes-Benz Ελλάς, υποστηρίζοντας 25 διαφορετικές ΜΚΟ και μετρώντας 427 ώρες εθελοντικής εργασίας!

Πιο συγκεκριμένα, έγινε συλλογή και δωρεά φαρμάκων χρηματικής αξίας 1.200 Ευρώ σε 7 διαφορετικούς Οργανισμούς. Πραγματοποιήθηκαν 3 εμπειρικές δράσεις «γνωριμίας» με ιδιαίτερες καταστάσεις που αφορούν σε συνανθρώπους μας που βιώνουν τη διαφορετικότητα στην καθημερινότητά τους, ενώ έλαβαν χώρα και 2 ενέργειες εθελοντικής αιμοδοσίας, κατά τις οποίες συλλέχθηκαν 55 φιάλες αίματος και εγγράφηκαν 10 νέοι εθελοντές μυελού των οστών. Επιπλέον, διατέθηκαν 40 σακούλες με είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους με δυσκολίες διαβίωσης.

Στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης αλουμινίου συλλέχθηκαν και ανακυκλώθηκαν 55 κιλά κουτάκια και το αντίτιμο που απέφερε αυτή η ενέργεια διπλασιάστηκε από τη Mercedes-Benz Ελλάς για την υποστήριξη Φορέα με επίκεντρο τα παιδιά. Επίσης, δύο κάδοι ανακύκλωσης ιματισμού γέμισαν με ρούχα και παπούτσια, ενώ καθαρίστηκαν από σκουπίδια 400 τμ έκτασης στο Τατόι.

Η Ομάδα Δρομέων της Mercedes-Benz Ελλάς συμμετείχε στον 8ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης υποστηρίζοντας τον Οργανισμό “το Χαμόγελο του Παιδιού”, ενώ έτρεξε και στο 11ο Greece Race for the Cure®, μία ενέργεια που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Τέλος, 93 εργαζόμενοι – εθελοντές, με μόνο γνώρισμα το φύλο και την ηλικία αντίστοιχου αριθμού παιδιών από 4 διαφορετικές Δομές Φιλοξενίας, ανέλαβαν να γεμίσουν Χριστουγεννιάτικες σακούλες με δώρα, γλυκά και αγάπη, προσφέροντάς τους χαρά τις Άγιες Ημέρες που έρχονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ