«Αγοραστική Εμπειρία για Όλους» από τη Barilla Hellas μαζί με Black Light και TÜV AUSTRIA

Μία ξεχωριστή δράση που έχει ως στόχο την βέλτιστη αγοραστική εμπειρία για όλους ξεκίνησε η ομάδα εθελοντών ‘αrmoniaτης Barilla Hellas. Σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ Black Light και την σύμπραξη της TÜV AUSTRIA HELLAS, εκπαιδεύουν στους φυσικούς χώρους, υπαλλήλους καταστημάτων λιανικής πώλησης στην εξυπηρέτηση καταναλωτών με αναπηρίες.

Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία αυτή της Barilla Hellas αφορά την εκπαίδευση υπαλλήλων καταστημάτων ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ανθρώπους με αναπηρία όρασης, (τύφλωση, μερική ή ολική) και με κινητική αναπηρία. Το σεμινάριο βασίζεται στη βιωματική μάθηση με ασκήσεις αντιστροφής ρόλων ως εργαλείο εκπαίδευσης και πραγματοποιείται μέσα στον φυσικό χώρο του καταστήματος σε ώρες λειτουργίας.

Μέσα από το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι καλούνται να εκπαιδευτούν σε μεθόδους που αφορούν την προσέγγιση, την συνοδεία, μέσα στο κατάστημα αλλά και κατά την ασφαλή τους έξοδο, και την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία (αναπηρία όρασης και κινητική αναπηρία) .

Τα σεμινάρια διενεργούνται από το εξειδικευμένο προσωπικό της Black Light και τους εθελοντές του ERG armonia’ της Barilla Hellas σε θέση συνεκπαιδευτών. Ο βαθμός κατανόησης του περιεχόμενου του σεμιναρίου από τους εκπαιδευόμενους μετά την ολοκλήρωσή του αξιολογείται από την TÜV AUSTRIA HELLAS.

Η έναρξη της πρωτοβουλίας της Barilla Hellas «Αγοραστική Εμπειρία για Όλους» έγινε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, λίγες μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, με πρώτο σταθμό το κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στην περιοχή της Καλλιθέας και έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει εργαζομένους της αλυσίδας, σε όσα περισσότερα καταστήματα ΑΒ είναι εφικτό σε βάθος χρόνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ