Η Δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας δίνει πνοή στην επιχειρηματική κοινότητα της Χίου

Το GreenHouse, ένα εγχείρημα που στοχεύει να ενισχύσει και να προωθήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα, επεκτάθηκε και στη Χίο διοργανώνοντας με επιτυχία το GreenHouse Χίου, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης και υπό την αιγίδα του Επιμελητήριο Χίου. Πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 22-29 Νοεμβρίου και περιλάμβανε πλήθος δωρεάν δραστηριοτήτων, οι οποίες απευθύνονταν κυρίως σε επιχειρηματίες, επίδοξους επιχειρηματίες, φοιτητές και μαθητές.

Τη φετινή χρονιά, χάρη στην υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, το GreenHouse αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του ανά την Ελλάδα, τόσο γεωγραφικά όσο και σε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Από τριήμερo workshop επιχειρηματικότητας, τo GreenHouse μεταμορφώνεται σε μια πενθήμερη, δράση που πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα, για την τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Όσοι παραβρέθηκαν στο GreenHouse Χίου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα διήμερο workshop επιχειρηματικότητας, σε συναντήσεις τόσο συμβουλευτικές, όσο και εκπαιδευτικές αναφορικά με τη χρήση των ψηφιακών μέσων στις επιχειρήσεις, καθώς και σε ανοικτά φόρουμ συζητήσεων σχετικά με τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Επιπλέον καταξιωμένοι επιχειρηματίες όπως κ. Ηλίας Βαρθολομαίος, CEO της OWIWI, η κα. Vicky Dallas, CEO της 9AM Media Labs, η κα. Δανάη Κουκουλομάτη, Ιδρύτρια της Alios Tours και ο κ. Λευτέρης Παπαδημόπουλος, Ιδρυτής του Visitplaka.gr, μοιράστηκαν τις σκέψεις τους και την εμπειρία τους με την τοπική επιχειρηματική και φοιτητική κοινότητα, καθώς και με μαθητές λυκείου.

Το GreenHouse βοηθά εκείνους που θέλουν να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το εύρος της οικονομικής τους δραστηριότητας. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων έξι ετών, φιλοξενήθηκαν σχετικές δράσεις σε επτά πόλεις στην Νότια Ελλάδα (Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Κόρινθος Χαλκίδα και Σπάρτη), με το VentureGarden, το οποίο αποτελεί κοινή προσπάθεια της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και του Alba Graduate Business School, The American College στην περιοχή να υποστηρίζει έως τώρα 442 επιχειρηματίες.

Ένας από τους συμμετέχοντες δήλωσε: «Δίχως αμφιβολία η συμμετοχή μου στο GreenHouse Chios, μου έμαθε πολλά. Μέσα από το workshop, δεν έμαθα μόνο ολόκληρη τη διαδικασία υλοποίησης μίας επιχειρηματικής ιδέας και τη σημασία να δουλεύεις ομαδικά με αγνώστους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεσαι κοινά ενδιαφέροντα και στόχους, αλλά είχα την ευκαιρία να δω τη θεωρία να γίνεται πράξη. Ευχαριστώ GreenHouse για αυτή την εμπειρία ζωής»!

Το GreenHouse αποτελεί μέρος του VentureGarden, μιας ευρύτερης προσπάθειας για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα μέσω της εκπαίδευσης, η οποία διεξάγεται από το Alba Graduate Business School, The American College of Greece στην Αθήνα και το American College of Thessaloniki στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Αποτελεί ένα από τα κορυφαία επιχειρηματικά εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελλάδας, έχοντας βοηθήσει πάνω από 415 επιχειρηματίες να εξελίξουν τις ιδέες τους σε επιχειρήσεις.

Ο κ. George Svokos, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Στην Ελληνική Πρωτοβουλία είμαστε ενθουσιασμένοι όχι μόνο επειδή συνεισφέρουμε, αλλά και επειδή είμαστε παρόντες στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού πνεύματος στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στην επαρχία, μακριά από τις μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι που κάνει το GreenHouse».

Ο κ. Μ. Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του GreenHouse Σπάρτης, ήταν η σειρά της Χίου να μας δείξει πόσο ζωντανό είναι το επιχειρηματικό ενδιαφέρον των Ελλήνων σε όλη την Ελλάδα. Στην Ελληνική Πρωτοβουλία, είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε την άμεση ανταπόκριση των Ελλήνων επιχειρηματιών στο κάλεσμά μας και δεσμευόμαστε να φέρουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες σε κάθε γωνιά της χώρας μας».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το website του Greenhouse.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ