Η Διάδραση προστατεύει τα παιδιά μας από τον εθισμό στις οθόνες

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΔΙΑΔΡΑΣΗ, έλαβε μέρος στο THE END Festival, το πρώτο διαδραστικό φεστιβάλ για γονείς και εφήβους, με σκοπό να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες στο να μοιράζονται περισσότερο χρόνο μεταξύ τους και όχι μπροστά στις οθόνες των κινητών, tablets και υπολογιστών.

Ο ιδρυτής του οργανισμού ΔΙΑΔΡΑΣΗ, Σταύρος Θεοδωρακόπουλος, με την πλούσια εμπειρία του και το εθελοντικό του έργο με παιδιά που βιώνουν εξάρτηση από οθόνη, μίλησε και ευαισθητοποίησε το κοινό ως προς τα θλιβερά στατιστικά των ατυχημάτων για μία selfie (αριθμούνται ήδη 400 θάνατοι παγκοσμίως!) καθώς και των εισαγωγών σε νοσοκομείο λόγω ηλεκτρονικού εθισμού (500 εγγεγραμμένα περιστατικά στο Αγλαΐα Κυριακού!).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει ήδη από το 2013 την εξάρτηση από τις οθόνες ως ψυχική διαταραχή / εθισμό. Κι όμως στη χώρα μας, μόλις αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε την επικινδυνότητα της ανεξέλεγκτης χρήσης του διαδικτύου, των social media, των video games κλπ. Πολλές φορές θεωρούμε ότι αυτός είναι ένας κίνδυνος που αφορά αποκλειστικά τα παιδιά, κάτι που δεν είναι ακριβές καθώς έχει αποδειχθεί ότι η αύξηση των ατόμων με κατάθλιψη έχει ενταθεί λόγω της χρήσης των social media, η οποία αφορά κατά πολύ και τους ενήλικες.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε και σε σχετική πρόσφατη έρευνα της, η οποία απέδειξε πως 7,5 εκατομμύρια Έλληνες έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και ότι 78% των παιδιών ηλικιών 5-12 είναι ήδη χρήστες του ίντερνετ, ενώ το ποσοστό ανεβαίνει στο 90% σε ηλικίες παιδιών 10-12 ετών!
Η τεχνολογία είναι απαραίτητη στη σημερινή εποχή και πλέον θεωρείται αναλφάβητος όποιος δε γνωρίζει χρήση υπολογιστών, όμως αυτό δε σημαίνει πως όλη μας η ζωή βρίσκεται σε ένα ψηφιακό σύμπαν.

Αντιθέτως, η αληθινή ζωή είναι αυτή που συμβαίνει έξω από οθόνες και με περισσότερο αυθεντικά διαδραστικούς ανθρώπους !

Ο οργανισμός ΔΙΑΔΡΑΣΗ στοχεύει στην πρόληψη οποιασδήποτε εξάρτησης από οθόνη και στην αντιμετώπιση του εθισμού εάν αυτός προκύψει.
Επειδή προτεραιότητα έχει πάντα η πρόληψη, ο κ. Σταύρος Θεοδωρακόπουλος ανακοίνωσε ότι με τη νέα χρονιά θα προσφέρει εβδομαδιαία εκπαιδευτικά σεμινάρια σε γονείς και παιδιά, εντελώς δωρεάν, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα φαινόμενα.

Όσοι γονείς επιθυμούν να λάβουν μέρος στις δωρεάν εκπαιδεύσεις μπορούν να στείλουν την εκδήλωση ενδιαφέροντός τους στο Info@diadrasi.org
ώστε να επικοινωνήσει η ΔΙΑΔΡΑΣΗ μαζί τους μόλις ετοιμαστεί το πρόγραμμα του πρώτου τριμήνου του 2020.

Ας στηρίξουμε όλοι το όραμα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΔΙΑΔΡΑΣΗ για έναν κόσμο με αληθινά διαδραστικούς ανθρώπους και περισσότερα παιδικά χαμόγελα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ