ΕΛΕΤ: Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση για παιδιά

    Περίπου πενήντα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου συμμετείχαν στα τρία προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που πραγματοποίησαν οι παιδαγωγοί-εθελόντριες του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

    Τα προγράμματα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου από τις 11.30 μέχρι τις 14.30 στο νεοκλασικό κτήριο της οδού Τριπόδων. Τα παιδιά έπαιξαν με τα ανακυκλώσιμα, έφτιαξαν μαριονέτες και μικρά χρηστικά αντικείμενα («Οι περιπέτειες του ΑΝΑΠΛΑΓΥΑΛΟΥΧΑ»), έμαθαν για το νερό στη βρύση του σπιτιού τους («Να μη πούμε το νερό-νεράκι») και έπαιξαν με τους σπόρους μαθαίνοντας νέους όρους όπως η βιοποικιλότητα («Ο Κουκής και ο Ρεβίθης»).

    Το ΣΠΕ προσκαλεί σχολικές τάξεις δημοτικού σχολείου να συμμετάσχουν στα προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, που γίνονται καθημερινά, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή (για τα σχολεία) και κάθε Κυριακή μεσημέρι (για μεμονωμένα παιδιά με τους γονείς τους). Τα προγράμματα έχουν διάρκεια δύο διδακτικών ωρών (μιάμιση ώρα), γίνονται με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο καιπροσφέρουν ευχαρίστηση, γνώση, ανάπτυξη δεξιοτήτων και εξάσκηση στην ομαδική εργασία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ