Γραφάκος: Στοίχημα που κερδίζουμε η δημοπράτηση μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων στη Κρήτη

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποίησε στις 1-2 Φεβρουαρίου ο γενικός γραμματέας διαχείρισης αποβλήτων, κ. Μανώλης Γραφάκος, με στόχο την επίσπευση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών για τη δημοπράτηση εντός του 2020 τριών από τις 17 – σε όλη τη χώρα- σύγχρονων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων. Οι 3 εν λόγω μονάδες αναμένεται να δημοπρατηθούν στο Ηράκλειο, τη Χερσόνησο και τη Σητεία.

Με γνώμονα την πλήρη και αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών διαχείρισης απορριμμάτων όλου του νησιού – και στους 4 νομούς – ο κ. Γραφάκος πραγματοποίησε αυτοψία στην υπό κατασκευή νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, στην περιοχή Αμάρι Ρεθύμνης. Συνοδευόμενος στις εγκαταστάσεις από τον Δήμαρχο Αμαρίου, κ. Παντελή Μουρτζανό, ο γενικός γραμματέας έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η αποπεράτωση του έργου θα έχει γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2021. Παράλληλα, ο κ. Γραφάκος πραγματοποίησε αυτοψία στον ΧΥΤΑ Ηρακλείου, στην περιοχή “Πέρα Γαλήνους” και στον ΧΥΤΑ Χερσονήσου, εντός του οποίου θα κατασκευαστεί η μία από τις τρεις νέες μονάδες επεξεργασίας.

Ο κ. Γραφάκος, κατά την περιοδεία του στην Κρήτη μετείχε σε ευρείες συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, τον δήμαρχο Αρχάνων Αστερουσών και πρόεδρο του ΦοΔΣΑ Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, κ. Μανώλη Κοκοσάλη, τον δήμαρχο Σητείας, κ. Γιώργο Ζερβάκη, τον Δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Γιάννη Σέγκο και τον δήμαρχο Αγ. Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό. Κατά τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, ο κ. Γραφάκος δήλωσε:

«Στις συσκέψεις τέθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και φαίνεται ότι ο στόχος να δημοπρατηθούν οι μονάδες αυτές εντός του 2020 θα επιτευχθεί.  Σε όλη την Επικράτεια, μέσα στο 2020 πρέπει να έχουν δημοπρατηθεί οι 17 μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, ώστε μαζί με αυτές που σήμερα κατασκευάζονται, η χώρα να θωρακισθεί καλύτερα στη διαχείριση στων αστικών της απορριμμάτων».

Σημειώνεται ότι η αυτοψία – περιοδεία στην Κρήτη έπεται της αντίστοιχης στην Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία την προηγούμενη εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ