Ελληνική Πρωτοβουλία: Bοηθάει στην αντιμετώπιση της φθοράς του Ιστορ. Κέντρου από γκράφιτι

Η πρωτεύουσα της κάθε χώρας είναι η πύλη της προς τον κόσμο και οι πρώτες εντυπώσεις είναι δύσκολο να αλλάξουν, γεγονός που αποτελεί σημαντική πρόκληση όπου ο τουρισμός είναι η κυρίαρχη βιομηχανία. Στο πλαίσιο της συνεχούς υποστήριξης της Ελλάδας, η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI), με δωρεά ύψους $15,000 συνεισφέρει στον εξωραϊσμό του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και στη συντήρηση των ιστορικών της μνημείων, υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για τον καθαρισμό όψεων, η οποία πραγματοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Athens Partnership«This is Athens – Polis».

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στον καθαρισμό της περιοχής του εμπορικού τριγώνου, ο οποίος έχει την υψηλότερη οπτική ρύπανση από γκράφιτι, καθώς και στη συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και των ενδιαφερομένων μερών, ώστε να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία του οργανισμού.

Το πρόγραμμα αυτό, σε συνεργασία με ειδικούς και την τοπική επιχειρηματική κοινότητα, κατάφερε να καθαρίσει και να συντηρήσει μια έκταση 20 στρεμμάτων.

Μέχρι σήμερα, έχουν ήδη αναμορφωθεί 12 δρόμοι στην καρδιά της Αθήνας, όπου περιλαμβάνεται το ιστορικό κτίριο της Παλιάς Βουλής, στο οποίο στεγάζεται το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, και πολλά μέρη της οδού Σταδίου, της κεντρικής λεωφόρου του ιστορικού κέντρου, που έχει εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο. Μετά τον καθαρισμό, τοποθετούνται ειδικά anti-graffiti υλικά και υδρόφοβα χρώματα, προκειμένου να αποφευχθεί η επανατοποθέτηση των αφισών και να διευκολυνθεί ο καθαρισμός ενδεχόμενης νέας οπτικής ρύπανσης.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του This is Athens & Partners, τη μοναδική σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που ενεργοποίησε ο δήμος Αθηναίων. Συγκεντρώνει σημαντικούς ενδιαφερόμενους φορείς, μεταξύ των οποίων βρίσκονται εξέχοντες οργανισμοί, με σκοπό να εξελίξουν, να διαχειριστούν και να προωθήσουν την Αθήνα ως έναν ελκυστικό προορισμό για όλη τη χρονιά για επισκέπτες, κατοίκους, επαγγελματίες και επενδυτές, εισάγοντας ένα ευρύ φάσμα έργων.

Ο κ. Drake Behrakis, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, είπε: «Η επιτυχημένη πορεία του ελληνικού τουρισμού, ήταν ένας ζωτικής σημασίας παράγοντας σταθερότητας κατά την περίοδο της κρίσης, αλλά και παράλληλα πρόλογος για ένα ακόμα πιο λαμπρό μέλλον. Δυστυχώς, ένα από τα πιο συνηθισμένα σχόλια των τουριστών που επιστρέφουν, είναι το πόσο άσχημο είναι το γκράφιτι στην Αθήνα. Θέλουμε οι επισκέπτες όχι μόνο να επιστρέψουν στην Ελλάδα, αλλά και να φέρουν τους φίλους και την οικογένειά τους μαζί και να θεωρήσουν τη χώρα, ως έναν ιδανικό προορισμό για επιχειρηματικές εκδηλώσεις και συνέδρια. Επιπλέον και για τον ιατρικό τουρισμό η Ελλάδα φαίνεται να έχει λάβει μέτρα για την ανάπτυξή του, και αυτή η πρωτοβουλία παρέχει μια λεπτή αλλά ισχυρή υποστήριξη παρόμοια με πρωτοβουλίες που βοήθησαν πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη να κάνουν την επάνοδό τους».

Ο κ. Peter Poulos, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Η οπτική ρύπανση στα ιστορικά κέντρα είναι, μεταξύ άλλων, ένα μεγάλο ζήτημα στις περισσότερες από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων υλοποιεί μια μεγάλη παλέτα πρωτοβουλιών με στόχο την επαναφορά του πρώην διαμετρήματος και της ομορφιάς του ιστορικού κέντρου, η εικόνα του οποίου επηρεάστηκε από την οπτική ρύπανση. Μέσω της μακροχρόνιας συνεργασίας μας με το Athens Partnership, στην Ελληνική Πρωτοβουλία, συνεισφέρουμε με τον δικό μας τρόπο στον εξωραϊσμό της πόλης και είμαστε πολύ υπερήφανοι, που είμαστε ενεργό μέλος αυτών των προσπαθειών».

Η κα. Άννα Ζηλάκου, Managing Director του Athens Partnership, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες στην Ελληνική Πρωτοβουλία για τη σημαντική συμβολή της στην επίτευξη του πρωταρχικού μας στόχου, που είναι η προώθηση της Αθήνας ως σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου και ενός ελκυστικού τουριστικού προορισμού για όλο το χρόνο. Έχοντας αξιόπιστους και διακεκριμένους συνεργάτες όπως το THI, με τους οποίους μπορούμε να μοιραστούμε το ίδιο όραμα για το ιστορικό κέντρο της πόλης μας, πάντα βοηθάει στην επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ