Barbie: Παρουσιάζει τις κούκλες των Billie Jean King, Florence Nightingale και Ella Fitzgerald για τη σειρά Inspiring Women

Το 2018, η Barbie ξεκίνησε τη σειρά Inspiring Women™ με κούκλες που τιμούν σύγχρονα και ιστορικά πρότυπα που άνοιξαν τον δρόμο για να μπορούν οι επόμενες γενιές κοριτσιών να κάνουν μεγαλύτερα όνειρα. Η σειρά τίμησε τις Amelia Earhart, Katherine Johnson, Frida Kahlo, Rosa Parks και Sally Ride με κούκλες που φτιάχτηκαν καθ’ ομοίωσή τους.

Φέτος, η Barbie τηρεί την υπόσχεσή της και φέρνει τα κορίτσια πιο κοντά σε πρότυπα εισάγοντας τρεις νέες κούκλες προς τιμήν γυναικών που έκαναν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για τις μελλοντικές γενιές κοριτσιών.

Κάθε κούκλα έχει αυθεντικά ρούχα και μοναδικά αξεσουάρ καθώς και εκπαιδευτικές πληροφορίες για τη συμβολή της τιμώμενης γυναίκας στην κοινωνία έτσι ώστε τα κορίτσια, παίζοντας, να εμπνέονται από τις ιστορίες τους.

Γνωρίστε τις Barbie της τελευταίας σειράς Inspiring Women:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Billie Jean King

Γνωστή ως Πρωταγωνίστρια στο τένις

Π.Λ.Τ. 34,99€ | 6Y+ | Ιούνιος 2020

·         Η κούκλα φοράει ένα φόρεμα χρώματος μπλε δυο αποχρώσεων και πράσινου της μέντας που είναι εμπνευσμένο από τα ρούχα που φορούσε στον θρυλικό αγώνα της.

·         Τα χαρακτηριστικά στρογγυλά γυαλιά, τα μπλε παπούτσια του τένις, μια ρακέτα Wilson και ένα μπαλάκι ολοκληρώνουν το στυλ της Billie Jean.

Ella Fitzgerald

Γνωστή ως η Πρώτη Κυρία του τραγουδιού και Βασίλισσα της Τζαζ

Π.Λ.Τ. 34,99€ | 6Y+ | Ιούνιος 2020

 

·         Η κούκλα έχει σώμα με καμπύλες και φοράει ένα κομψό αστραφτερό μωβ φόρεμα με διάφανα, σουρωμένα μανίκια, έχει έναν κομψό κότσο και μια μαργαριταρένια καρφίτσα.

·         Η κούκλα περιλαμβάνει ένα βιντατζ μικρόφωνο μαζί με τη βάση του.

 

 

Florence Nightingale

Ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής

Π.Λ.Τ. 34,99€ | 6Y+ | Ιούνιος 2020

·         Η κούκλα φοράει μια στολή νοσοκόμας του 19ου αιώνα που αποτελείται από ένα γκρι φόρεμα με δαντελωτό γιακά και επένδυση στα μανίκια.

·         Οι λεπτομέρειες περιλαμβάνουν το καπέλο της νοσοκόμας, την ποδιά, ένα φανάρι και μια κορδέλα που φέρει το λογότυπο «Scutari Hospital».

Η Lisa McKnight, Senior Vice President και Global Head of Doll της Barbie δήλωσε: «Με τη σειρά Inspiring Women της Barbie δεσμευόμαστε να αναδείξουμε τις ιστορικές γυναίκες που έκαναν την υπέρβαση και να παρουσιάσουμε τις ιστορίες τους στη νέα γενιά κοριτσιών. Μέσα από το παιχνίδι θα θυμίσουμε σε αυτά τα κορίτσια ότι μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται. Αναδεικνύοντας αυτές τις γυναίκες αλλά και τις ιστορίες τους υπό τη μορφή μιας κούκλας, επαινούμε τον αντίκτυπο που είχαν στην ιστορία και ενθαρρύνουμε τα κορίτσια να κυνηγήσουν τα δικά τους όνειρα».

Η Kristin Buhnemann, Assistant Director του Florence Nightingale Museum δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή του Florence Nightingale Museum να συνεργάζεται με τη Mattel για τη δημιουργία της κούκλας Florence Nightingale στα διακόσια χρόνια από τη γέννησή της. Είναι ένας φανταστικός τρόπος για να προσελκύσουμε παλιό και νέο κοινό και είμαστε ενθουσιασμένοι που η Barbie επέλεξε να αναγνωρίσει τη Florence ως μέρος της σειράς Inspiring Women το 2020, καθώς το μουσείο γιορτάζει τα επιτεύγματα και το παγκόσμιο κληροδότημα της Nightingale με μια σειρά διαφορετικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας έκθεσης που ξεκινά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η αφοσίωση της Mattel στη λεπτομέρεια και την ποιότητα σε όλη τη διαδικασία ήταν αξιοθαύμαστη και γνωρίζουμε ότι η ίδια η Nightingale θα επικροτούσε μια τέτοια προσεκτική και συνετή προσέγγιση, καθώς αυτά τα χαρακτηριστικά οδήγησαν στην ανυπέρβλητη επιτυχία της. Η μικρή φιλανθρωπική μας οργάνωση εκτιμά πραγματικά την υποστήριξη της Mattel στην ανάδειξη της Nightingale και του Μουσείου μας σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη στιγμή».

 Όλες οι κούκλες έχουν πλήρη εξοπλισμό και περιλαμβάνουν μια θήκη και Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που μπορείτε να συμμετέχετε στις φετινές εκθέσεις εορτασμού των διακοσίων ετών από τη γέννηση της Florence Nightingales,

επισκεφτείτε www.florence-nightingale.co.uk

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ