Μήνυμα ΑΓΑΠΗΣ και υποστήριξης έστειλε «Η Καρδιά του Παιδιού» στις 15 & 16 Φεβρουαρίου 2020

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών στις 14/02/2020, έδωσε δυναμικό παρόν, μέσω δράσεων, τόσο το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, όσο και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στέλνοντας μήνυμα αγάπης και υποστήριξης στα καρδιοπαθή παιδιά. Παράλληλα, οι δράσεις είχαν σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, «Η Καρδιά του Παιδιού» διοργάνωσε στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens, μία γιορτή χαράς και παιχνιδιού για μικρούς και μεγάλους, με την ενεργή συμμετοχή όλων.  Οι εθελοντές του Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού», διένειμαν ενημερωτικό υλικό, μοίρασαν δωράκια στους μικρούς επισκέπτες, ενώ οι επαγγελματίες Make Up Artists, από τη Σχολή Επαγγελματικού Μακιγιάζ, Beauty Point Academy, έκαναν δωρεάν face painting, με θέμα την καρδιά.

Παράλληλα, η γιορτινή ημέρα έκλεισε με τη διοργάνωση χορευτικής βραδιάς, στο στούντιο χορού Fever Reloaded, από τη σχολή χορού DANZARTE. Η εκδήλωση περιελάβανε πολύ χορό, καθώς συμμετείχαν χορευτές με κινητικά προβλήματα, κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις χορευτικές τους ικανότητες, παρέχοντας στο κοινό μια αξέχαστη βραδιά. Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης διατέθηκαν στον Πανελλήνιο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού».

Οι δράσεις  της Παγκόσμιας Ημέρας κορυφώθηκαν, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, με τη διοργάνωση του 6ου αγώνα δρόμου για την «Καρδιά του Παιδιού» στο Φόδελε Ηρακλείου Κρήτης. Τη διοργάνωση και φέτος ανέλαβε η ομάδα δρομέων «Η Καρδιά του Παιδιού», μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φόδελε. Σημαντικότατη ήταν η συμβολή του μέλους και δρομέα της «Καρδιάς του Παιδιού», κ. Παύλου Μαυρικάκη. Το αθλητικό γεγονός περιλάμβανε δύο πανέμορφες διαδρομές  των 7 και 10,5 χιλιομέτρων. Ο αγώνας, για ακόμη μια χρονιά, σημείωσε νέο ρεκόρ συμμετοχών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αθλητική εκδήλωση αφιερώνεται, στον αείμνηστο Γιώργο Βουράκη, γραμματέα της Τοπικής Κοινότητας Φόδελε, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 30 ετών από σοβαρή Συγγενή καρδιοπάθεια.

«Η Καρδιά του Παιδιού» μέσω των παραπάνω δράσεων της Παγκόσμιας Ημέρας, έχει ως κύριο σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, αναφορικά με την εν λόγω πάθηση.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν, να στηρίζουμε όλοι μαζί την ελπίδα, στις καρδιές των παιδιών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ