UBS: Πρόγραμμα για ιδιώτες πελάτες βιώσιμων επενδύσεων

Η UBS, η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως, παρουσιάζει μια νέα μακροπρόθεσμη επενδυτική πρωτοβουλία για ιδιώτες πελάτες, μετά την επίτευξη επιπρόσθετων ορόσημων όσον αφορά τη θεματική και βιώσιμη επένδυση.

Το νέο πρόγραμμα «Το Μέλλον του » θα δημοσιεύει τακτικά οδηγούς με θέμα τις προκλήσεις που έχουν σημαντική απήχηση σε πελάτες και θα προσφέρει σχετικές επενδυτικές λύσεις σε δημόσιες και ιδιωτικές αγορές. Τα θέματα θα εστιάζουν μεν στο στοιχείο της βιωσιμότητας, αλλά θα επιχειρούν ταυτόχρονα να ξεφύγουν από τα στενά όρια της βιώσιμης και μόνο ανάπτυξης.

Η πρώτη προσφορά της σειράς «Το Μέλλον των Αποβλήτων» παρουσιάστηκε στις 24 Φεβρουαρίου. Παγκοσμίως, σπαταλάμε περίπου το 30% των τροφίμων μας, με κόστος 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ετησίως, ενώ το 10% των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα υποφέρει από την πείνα. Τα πλαστικά απόβλητα στις θάλασσες θα ζυγίζουν περισσότερο από ό,τι τα ψάρια το 2050, εάν συνεχίσουν να εφαρμόζονται οι τρέχουσες πρακτικές. Ο οδηγός και η προσφορά επένδυσης της USB «Το Μέλλον των Αποβλήτων» παρουσιάζουν ευκαιρίες για τον περιορισμό του κόστους και τη μείωση των προβλημάτων που σχετίζονται με τα απόβλητα, καθώς και για την επίτευξη σημαντικής οικονομικής ανταποδοτικότητας.

Η επέκταση της προσφοράς επένδυσης της USB για ιδιώτες πελάτες ακολουθεί τη συνεχιζόμενη επιτυχία της στις θεματικές και βιώσιμες επενδύσεις. Το UBS Oncology Impact Fund, το οποίο κατά την έναρξη της λειτουργίας του αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα επίδρασης υγειονομικής περίθαλψης που πραγματοποιήθηκε ποτέ, ανακοινώνει σήμερα ρεκόρ δωρεών ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων, τα δύο εκ των οποίων θα δοθούν στο Ταμείο Optimus της UBS (UBS Optimus Foundation) και τα άλλα δύο στην Αμερικανική Εταιρεία Έρευνας για τον Καρκίνο (American Association for Cancer Research).

Η UBS αποκαλύπτει, επίσης, ότι το 100% βιώσιμο χαρτοφυλάκιό της σε διάφορα στοιχεία ενεργητικού, το οποίο ήταν το πρώτο του είδους του για ιδιώτες πελάτες, ξεπέρασε πρόσφατα τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδεδυμένα στοιχεία ενεργητικού. Το χαρτοφυλάκιο εγκαινιάστηκε πριν από δύο περίπου χρόνια, διαθέτοντας τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη διαχείρισή του.

Ο Mark Haefele, Διευθυντής Επενδύσεων της UBS Global Wealth Management, δήλωσε: «Η νέα πρωτοβουλία μας με τίτλο «Το Μέλλον του… » έχει ως στόχο να βοηθήσει τους επενδυτές να ασχοληθούν με μερικά από τα καθοριστικής σημασίας ζητήματα της εποχής μας. Σε συνέχεια της παρουσίασης της προσφοράς «Το Μέλλον των Αποβλήτων», ανυπομονούμε να προσθέσουμε περαιτέρω ενότητες εντός του 2020».

Ο οδηγός «Το Μέλλον των Αποβλήτων» προτείνει λύσεις για τη μείωση των αποβλήτων, οι οποίες δύνανται να οδηγήσουν σε αύξηση της οικονομικής ανταποδοτικότητας των επιχειρήσεων. Βοηθά τους επενδυτές να εντοπίσουν μετοχές και ομόλογα εταιρειών διαχείρισης αποβλήτων, καθώς και επιχειρήσεις που παράγουν μεν σημαντικές ποσότητες αποβλήτων αλλά είναι πιο αποτελεσματικές στη μείωση αυτών. Περιγράφει, επίσης, ένα νέο γενικό πλαίσιο για τα ομόλογα μείωσης αποβλήτων. Μόλις το 4% των «πράσινων» ομολόγων συνδέεται ενεργητικά με τα απόβλητα.

Ο οδηγός έχει συνταχθεί από τον Chief Investment Office της UBS GWM, με τη συνδρομή του Δικτύου Ηγετών της Αγοράς (Industry Leader Network) της UBS, ενώ στη συγγραφή του έχουν συνεισφέρει, επίσης, οι κάτωθι: Urs Wietlisbach, συνιδρυτής της Ομάδας Εταίρων, Marc Zornes, ιδρυτής του Winnow και Οραματιστής του Κόσμου (Global Visionary) της UBS; Donald Sadoway, καθηγητής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT), συνιδρυτής της Ambri και Απόφοιτος Οραματιστής του Κόσμου (Global Visionary Alumnus) της UBS.

Η προσφορά «Το Μέλλον των Αποβλήτων» περιλαμβάνει επενδύσεις της UBS και τρίτων, μεταξύ των οποίων: ατομικές μετοχές και ομόλογα, ρευστά διαθέσιμα όταν τα στοιχεία τους αποδίδουν εξαιρετικά στους δείκτες μέτρησης αποβλήτων, κεφάλαια ιδιωτικών αγορών όπου συγκεκριμένες εταιρείες του χαρτοφυλακίου ασχολούνται με τα απόβλητα, άμεσες επενδύσεις και εταιρείες που σημειώνουν καλύτερες αποδόσεις στους δείκτες μέτρησης αποβλήτων και ρύπανσης, όπως έχουν αξιολογηθεί από την υπηρεσία Advice SI της UBS.

Το πρόγραμμα «Το Μέλλον του…» θα ενισχύσει φέτος την έρευνά του, χρησιμοποιώντας το εργαλείο Deep Theme Explorer του Evidence Lab της UBS. Το εργαλείο αυτό επεκτείνει τους όρους της αναζήτησης σε θέματα, αναγνωρίζοντας ποιοι άλλοι όροι ή φράσεις εμφανίζονται συχνά μαζί με αυτούς. Στη συνέχεια, πραγματοποιεί αναζήτηση σε διάφορα δημοσιεύματα για να αποκαλυφθεί πόσο συχνά εμφανίζεται το εν λόγω θέμα και το γενικό κλίμα που προκύπτει σε βάθος χρόνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ