Α. Ισμαήλος Α.Ε.: Πρόγραμμα «Υιοθεσίας του Βορειότερου Σχολείου της Ελλάδας»

Η Α. Ισμαήλος Α.Ε. πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Υιοθεσίας του Βορειότερου Σχολείου της Ελλάδας» με το οποίο καλύπτει τις εκπαιδευτικές δαπάνες του Γυμνασίου-Λυκείου Δικαίων Έβρου, διοργανώνει και καλύπτει το κόστος της «Εβδομάδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού» και παρέχει υποτροφίες στους δύο απόφοιτους του σχολείου με την μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία του έτους.

Οι ενέργειες του προγράμματος επιλέγονται και σχεδιάζονται προσεκτικά από κοινού από τους 125 μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου, καθώς και από τα στελέχη της εταιρίας.

Την περσινή χρονιά οι δαπάνες είχαν κατανεμηθεί εξίσου σε ενέργειες που αφορούσαν στον εκσυγχρονισμό του σχολείου σε επίπεδο εξοπλισμού και σε παροχές που ήθελαν να έχουν οι μαθητές κατά την διάρκεια αυτής.

Ο φετινός σχεδιασμός περιλαμβάνει την εξολοκλήρου κάλυψη των εκπαιδευτικών δαπανών. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την πλήρη κάλυψη του κόστους των μαθητικών εκδρομών τόσο για το Γυμνάσιο-Λύκειο, όσο και για το Δημοτικό. Επιπλέον, έχει ενταχθεί η πλήρης κάλυψη του κόστους θέρμανσης των Σχολικών μονάδων, όπως και η παροχή όλων των απαιτούμενων βοηθητικών συγγραμμάτων που χρειάζονται οι μαθητές για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους.

Ως εξέλιξη των Mentor Days που ξεκίνησαν πέρσι, η εταιρία σχεδίασε και υλοποίησε την «Εβδομάδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού» η οποία πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου με ένα πλήρες πρόγραμμα όπου συμμετείχαν γονείς και μαθητές. Στο σχολείο διεξήχθησαν ενημερωτικές ημερίδες με θεματικές ενότητες που είχαν επιλέξει οι μαθητές. Οι ατομικές συναντήσεις των μαθητών, με ειδικούς στον επαγγελματικό προσανατολισμό, όπως και των γονιών με αρμόδιους σε θέματα σπουδών, παρείχαν τα απαραίτητα στοιχεία που κάθε μαθητής χρειάζεται να γνωρίζει για να να σχεδιάσει το μέλλον του. Η παρουσία των γονιών στην συγκεκριμένη δράση εξασφαλίζει την εξέλιξη του έργου, βάση των όσων πρότειναν οι σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού στα παιδιά τους. Η συγκεκριμένη ενέργεια στοχεύει στην ενεργοποίηση των μαθητών αναφορικά με τις επιλογές τους, τόσο στην μαθητική όσο και στην ακαδημαϊκή τους πορεία, αλλά και την εξέλιξη τους μέχρι την είσοδο τους στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα, η διενέργεια workshop που προσομοιώνει το κύκλο σπουδών διαφορετικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκόμενων, αφού τους «ταξίδεψε» στην ακαδημαϊκή εξέλιξη ενός φοιτητή. Οι μαθητές παρακολούθησαν workshops ανάλογα με το αντικείμενο ενδιαφέροντος, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Στην εκδήλωση λήξης της «Εβδομάδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού» στο Γυμνάσιο-Λύκειο Δικαίων Έβρου, ο Πάνος Ισμαήλος που φέρει την ευθύνη εκτέλεσης του εγχειρήματος ανέφερε: «Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να αποδειχτεί ότι όλοι οι μαθητές θα ανακαλύψουν μέσα από αυτές τις δράσεις τις δυνατότητες που έχουν και θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους που θα τους οδηγήσουν σε ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο μέλλον. Έχοντας προσωπική άποψη για κάθε μαθητή από την παρουσία μου εδώ, αναγνωρίζω πόση ανάγκη έχουν να γνωρίσουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Είναι πολύ αισιόδοξο ότι όλοι συμμετέχουν ενεργά στα προγράμματα αυτά και αναζητούν πληροφορίες και δεδομένα για να κάνουν τα σωστά βήματα. Η άψογη συνεργασία που έχουμε με τους καθηγητές, η σχέση που έχει αναπτυχθεί με τους γονείς και μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε ενέργειες με την βοήθεια τους, αλλά και η επιθυμία του πατέρα μου να βοηθήσουμε στο μέγιστο τα σχολεία εδώ, μας επιτρέπει να σας ανακοινώσουμε τις υποτροφίες, υπό την μορφή οικονομικής ενίσχυσης, που θα δικαιούνται με προτεραιότητα οι 2 πρώτοι απόφοιτοι με την μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία του έτους. Η εταιρία θα καλύψει το συνολικό κόστος των διδάκτρων εάν οποιοσδήποτε μαθητής-τρια επιθυμεί να φοιτήσει σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα για όλη την διάρκεια των σπουδών. Εάν ο μαθητής-τρια επιθυμεί να φοιτήσει σε δημόσιο εκπαιδευτικό Ίδρυμα η εταιρία θα καλύψει το συνολικό κόστος του δικαιούχου για το πρώτο έτος σπουδών».

Η Α. Ισμαήλος Α.Ε. εξουσιοδοτημένος διανομέας και επισκευαστής της Mercedes-Benz Hellas, στέκεται δίπλα στους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Δικαίων Έβρου, αλλά και του Δημοτικού, για δεύτερη συνεχή χρονιά και αναπτύσσει δραστηριότητες που διευρύνουν τους ορίζοντες των μαθητών με στοιχεία και εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να κτίσουν τα επόμενα τους βήματα και την επαγγελματική τους εξέλιξη. Η εταιρεία εξακολουθεί να βρίσκεται δίπλα στο Βορειότερο Σχολείο της Ελλάδας, καθώς η συνέχεια μιας ενέργειας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιτυχία της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ