Public: Πρόσβαση σε όλους

Τα Public (www.public.gr), εγκαινιάζουν σε συνεργασία με το «Φάρο Τυφλών» και τον δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων Γιώργο Αμυρά μια νέα πρωτοβουλία πλήρους σήμανσης Braille στο κατάστημα του Συντάγματος τόσο στους ορόφους του καταστήματος όσο και στο Publicafé. Στόχος τους είναι να βελτιώσουν την εμπειρία όλων των επισκεπτών τους όντας προσβάσιμα σε όλους, και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσουν το κοινωνικό σύνολο σε σχέση με τα άτομα με προβλήματα όρασης και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας τους.

Το σύστημα Braille είναι το πιο διαδεδομένο οπτικό σύστημα ανάγνωσης και γραφής για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, το οποίο αποτελείται από ανάγλυφες κουκκίδες που αντικαθιστούν τα γράμματα του αλφαβήτου.

Στο πλαίσιο αυτής της ενέργειας και μετά από μελέτη σε συνεργασία με το «Φάρο Τυφλών» θα υπάρχουν ειδικές σημάνσεις ανά όροφο, δίπλα στο ασανσέρ, οι οποίες θα δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τις κατηγορίες και τα προϊόντα του εκάστοτε ορόφου. Επίσης, θα διαμορφωθεί ειδικός κατάλογος του Publicafé σε γλώσσα Braille, για να μπορούν όλοι οι πελάτες να εξυπηρετούνται εύκολα και άμεσα.

Τα Public, θα εγκαινιάσουν αυτή την μοναδική και πρωτοπόρα πρωτοβουλία με μια ενημερωτική εκδήλωση, σε συνεργασία με το «Φάρο Τυφλών» και το δημοτικό συνδυασμό «Επιμένουμε Αθήνα», την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 20.30, στο Public café. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία θα συμμετάσχουν ενεργά η Πρόεδρος του ΦΤΕ Δήμητρα Ασιδέρη, η Γενική Γραμματέας του ΦΤΕ Ζωή Χρηστοπούλου- Γερουλάνου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου Ευάγγελος Αυγουλάς, η Διευθύντρια του Φάρου Γεωργία Μήλα και ο Γιώργος Αμυράς επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Επιμένουμε Αθήνα»,  θα συζητηθεί ευρεία γκάμα θεμάτων σχετικά με τις δράσεις των Public για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών, την Ευρωπαϊκή νομοθεσία σε ζητήματα υποδομής για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες καθώς και τις τωρινές και μελλοντικές δράσεις του Δήμου Αθηναίων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ