Το CSR Hellas προκηρύσσει τον 5ο Φοιτητικό Διαγωνισμό “Νίκος Αναλυτής”

Το CSR Hellas προκηρύσσει τον 5ο Φοιτητικό Διαγωνισμό “Νίκος Αναλυτής”, στοχεύοντας στην ευρύτερη διάδοση των αρχών και αξιών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Επίκεντρο του φετινού διαγωνισμού είναι ο 5ος  Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals), που αφορά στην ισότητα των φύλων. H χώρα μας κατέχει την τελευταία θέση μεταξύ των 27 Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα θέματα Ισότητας Φύλου (στοιχεία 2019) https://eige.europa.eu/gender-equality-index/2019/EL.

Επίσης, η όποια πρόοδος σημειώνεται, είναι κάτω από τον μέσο όρο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο https://eige.europa.eu/publications/gender-equality-index-2019-greece

Σε μεγάλο βαθμό, η χαμηλή επίδοση της χώρας μας οφείλεται στα ισχυρά κοινωνικά στερεότυπα καθώς και στις ανισότητες που επικρατούν στον εργασιακό τομέα, όπως χαμηλή συμμετοχή των γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρήσεων και σε θέσεις ευθύνης, στο χάσμα της μισθολογικής αμοιβής και στις ανεπαρκείς υποδομές για τη συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι: «Η εξάλειψη της ανισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, που καταγράφεται ακόμα στον εργασιακό χώρο, παραμένει ζητούμενο για τη χώρα μας».

Μέσω του διαγωνισμού, ομάδες 3-4 φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων από όλα τα πανεπιστήμια, καλούνται να ερευνήσουν, να μάθουν, να μελετήσουν και να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις συγγράφοντας εργασία ως 5.000 λέξεων.

Μεμονωμένοι/ες φοιτητές/τριες, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, αλλά δεν έχουν ομάδα, μπορούν επίσης να δηλώσουν συμμετοχή, καθώς το CSR HELLAS θα φροντίσει να ενταχθούν σε ομάδα. Οι αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορεί να υποβληθούν από 18 Μαρτίου μέχρι 15 Μαΐου 2020. Οι εργασίες θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 15 η Ιουλίου 2020.

Οι 3 νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού θα βραβευθούν στο επετειακό Συνέδριο της 20ετίας του CSR HELLAS τον προσεχή Οκτώβριο και λίγο αργότερα θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες για μία επίσκεψη ενημέρωσης για τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τη λειτουργία τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ενεργά τον διαγωνισμό ενώ οι πρώτοι χορηγοί του είναι οι Chipita S.A. και A.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ. Η δυνατότητα χορηγίας από άλλες εταιρίες παραμένει ανοιχτή.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και η αίτηση συμμετοχής / πρότυπο υποβολής παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας https://www.csrhellas.net/csrh actions/foititikos-diagonismos/5os-f-d-eke-2020/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ