Η Chiquita ενισχύει τη δέσμευσή της για καλύτερες περιβαλλοντικές πρακτικές

Με αφορμή την Ημέρα της Γης, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, η Chiquita κάνει γνωστές τις πρόσφατες προσπάθειές της για ένα πιο βιώσιμο μέλλον μέσω του περιορισμού της σπατάλης τροφίμων. Με στόχο την ολοκληρωτική εξάλειψη των απορριμμάτων μπανάνας μέχρι το 2020, η Chiquita έχει θέσει σε εφαρμογή μία σειρά πρακτικών μηδενικής σπατάλης, ώστε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων, όπως η αναβάθμιση των μεθόδων καλλιέργειας, η εδραίωση προγραμμάτων χορηγίας μπανανών σε εθνικό επίπεδο και η εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης. Από τις τροπικές φυτείες μπανάνας στα ράφια του σουπερμάρκετ, η Chiquita επικεντρώνεται στη μείωση τροφικών απορριμμάτων, εμπνέοντας τους καταναλωτές να γίνουν μέρος της προσπάθειας για ένα υγιέστερο περιβάλλον.

 

«Η μπανάνα είναι ζωτικής σημασίας τρόφιμο για εκατομμύρια ανθρώπους και ένα από τα προϊόντα με τις περισσότερες εισαγωγές στον κόσμο», δήλωσε οΝίκος Στεφανίδης, Country Manager Greece, Cyprus, Balkans της Chiquita Ελλάδος. «Βρίσκοντας διαρκώς νέους τρόπους αξιοποίησης των μπανανών που δεν φτάνουν στα ράφια των καταστημάτων, η Chiquita αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης για την εύρεση λύσης που αφορά στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας επιδημίας σπατάλης τροφίμων».

 

Σε επίπεδο καλλιέργειας, οι μπανάνες που δεν εξάγονται από τις φυτείες μεταφέρονται στο εργοστάσιο επεξεργασίας τροπικών υλικών της Chiquita στην Κόστα Ρίκα, όπου μετατρέπονται είτε σε αλεύρι, είτε σε πολτό μπανάνας. Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες βοήθησαν στη μείωση των μπανανών που δεν χρησιμοποιούνταν σχεδόν κατά το ήμισυ μέσα σε μόλις δυο χρόνια.

 

Μια ακόμα πρωτοβουλία της Chiquita για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων αποτελεί η συνεργασία της με τη Feeding America® προκειμένου να διαθέτει τις μπανάνες που μπορεί να έχουν μαυρίσει λίγο σε τράπεζες τροφίμων όπου υπάρχει ανάγκη. Αυτές οι μπανάνες συνεισφέρουν σημαντικά στο έργο που προσφέρουν οι τράπεζες τροφίμων σε όλη την χώρα και ειδικά προς τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η Chiquita συμμετέχει επίσης σε προγράμματα όπως το ‘Fruits For Kids’, το οποίο προσφέρει δωρεάν μπανάνες στα παιδιά στα διάφορα καταστήματα μαναβικής, μειώνοντας έτσι την ποσότητα από τις απούλητες μπανάνες στα σημεία λιανικής πώλησης.

 

Οι πρωτοβουλίες βιωσιμότητας της Chiquita εκτείνονται επίσης και σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως ο Μαραθώνιος Νέας Υόρκης, Αθήνας και Μαϊάμι, οι Μαραθώνιοι της Disney και ο Ημιμαραθώνιος του Μαϊάμι. Εκτός από την προσφορά μπανανών που γεμίζουν ενέργεια τους αθλητές, η Chiquita ενθαρρύνει του αθλητές να πετάνε τις μπανανόφλουδες σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης. Οι μπανανόφλουδες στη συνέχεια αποστέλλονται για κομποστοποίηση και αποφεύγεται η απόρριψή τους στις χωματερές. Στη συνέχεια μετατρέπονται σε λίπασμα και ηλεκτρικό ρεύμα.

Η Chiquita ενθαρρύνει επίσης τους φίλους της να καταπολεμήσουν την σπατάλη τροφίμων στο σπίτι, αξιοποιώντας τις ώριμες μπανάνες σε γευστικές συνταγές όπως μπανανόψωμο, παγωτό ή smoothies, αλλά και να τις κομποστοποιούν στο σπίτι. Ακολουθώντας τις οδηγίες της Υπηρεσίες Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, οι καταναλωτές μπορούν να φτιάξουν τον δικό τους σταθμό κομποστοποίησης χρησιμοποιώντας απομεινάρια τροφίμων και άλλα απορρίμματα για λίπασμα των φυτών .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ