Alba Graduate Business School: Στηρίζει τις οικογενειακές επιχειρήσεις με υποτροφίες

Οι υποτροφίες, που συνεχίζονται για πέμπτη χρονιά, προσφέρουν στις νεότερες γενιές κίνητρο αλλά και χρήσιμες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες, ώστε να εφαρμόσουν καινοτόμες πρακτικές οι οποίες θα διασφαλίσουν την ανάπτυξη και τη μακροημέρευση των μικρών και μεσαίων ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των οικογενειακών επιχειρήσεων για την ελληνική οικονομία, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νεότερα μέλη στη διοίκησή τους, το Alba Graduate Business School, The American College of Greece συνεχίζει τον επιτυχημένο θεσμό Next Generation Family Business Scholarship για πέμπτη χρονιά, σε μία έμπρακτη προσπάθεια να στηρίξει την ανάπτυξη των οικογενειακών επιχειρήσεων και την επιτυχημένη διαδοχή σε αυτές. Έτσι, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 προσφέρει δύο υποτροφίες που καλύπτουν το 50% των διδάκτρων για τα μεταπτυχιακά προγράμματά του, μέσω του κέντρου επιχειρηματικότητας του Alba, AHEAD.

Στόχος των υποτροφιών Next Generation Family Business Scholarship είναι να προσφέρουν γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες στα διάδοχα μέλη, οι οποίες θα τους προετοιμάσουν για τις ηγετικές θέσεις που θα κληθούν να καλύψουν στο άμεσο μέλλον. Οι γνώσεις και δεξιότητες αυτές άπτονται θεμάτων όπως ο στρατηγικός επαναπροσδιορισμός, η επέκταση σε νέες αγορές, η διαχείριση της καινοτομίας, οι διαπραγματεύσεις, η διαχείριση ρίσκου και τα χρηματοοικονομικά.

Από την ίδρυση του Alba, το 1992, έως σήμερα, σημαντικός αριθμός εκπροσώπων ελληνικών και ξένων οικογενειακών επιχειρήσεων έχει φοιτήσει σε διάφορα προγράμματα, όπως: The Alba MBA, MSc in International Business and Management, MSc in Entrepreneurship, MSc in Shipping Management, MSc in Tourism Management και MSc in Marketing. Στο πλαίσιο των σπουδών τους, οι απόφοιτοι είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με στελέχη άλλων επιχειρήσεων στο πλαίσιο ομαδικών εργασιών, να λάβουν απαραίτητες γνώσεις για την διοίκηση της επιχείρησής τους και να διευρύνουν το δίκτυό τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μόνιμοι καθηγητές του Alba και οι επισκέπτες καθηγητές από κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια διδάσκουν μέσα από μελέτες περιπτώσεων και σύγχρονες ακαδημαϊκές έρευνες.
Η καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των αιτήσεων της υποτροφίας είναι η 31 Μαΐου 2020.

Επίσης, για διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο επιχειρηματικότητας AHEAD του Alba Graduate Business School στο email ahead@alba.acg.edu και στο τηλέφωνο 2108964531.