L’Oréal: Ηλεκτρονική εκμάθηση για ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων της στο χώρο εργασίας

Από την πρώτη ημέρα της κρίσης Covid-19, η L’Oréal κινητοποιήθηκε για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της παγκοσμίως.

Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται και πολλές χώρες εισέρχονται στη φάση άρσης των περιορισμών της καραντίνας, ο Όμιλος έχει λάβει νέα μέτρα που εστιάζουν στην πρόληψη, την κοινωνική απόσταση και την εφαρμογή προστατευτικών μέτρων για τη διασφάλιση της επιστροφής των εργαζομένων του, στις διάφορες εγκαταστάσεις του, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου είναι ενήμεροι για αυτά τα νέα μέτρα ασφαλείας πριν την επιστροφή τους στο χώρο εργασίας τους, η L’Oréal ανέπτυξε το εξειδικευμένο πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης, #safetogether, που δημιουργήθηκε εσωτερικά και σε χρόνο ρεκόρ. Ο στόχος του; Να βοηθήσει όλους τους εργαζόμενους να κατανοήσουν και να υιοθετήσουν τις νέες πρακτικές ασφαλείας, που θα προστατεύουν τόσο τους ίδιους όσο και τους συναδέλφους τους, σε καθημερινή βάση.

Το πρόγραμμα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας διαφορετικών ομάδων στη Γαλλία και διεθνώς και είναι διαθέσιμο σε 14 γλώσσες*. Απαρτίζεται από σύντομα εκπαιδευτικά βίντεο που έχουν βασιστεί στα πιο απαιτητικά πρότυπα υγείας και ασφάλειας του Ομίλου καθώς και συστάσεις των γιατρών του και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Το μάθημα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης 15 λεπτών #safetogether , παρέχει στους εργαζόμενους όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τα μέτρα προστασίας που καλούμαστε τώρα να υιοθετήσουμε όλοι: πώς να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους πριν έρθουν στο χώρο εργασίας, πώς να πλένουν σωστά τα χέρια τους, πώς να φορούν και να αφαιρούν τη μάσκα, ποιες προφυλάξεις πρέπει να λάβουν στο χώρο εργασίας κ.λ.π. Το πρόγραμμα έχει και πολλά διαδραστικά κουίζ που διευκολύνουν και επιβεβαιώνουν την αφομοίωση των νέων οδηγιών και των κανόνων που πρέπει να τηρούνται στο χώρο εργασίας.

Όλοι οι εργαζόμενοι της L’Oréal απαιτείται να ολοκληρώσουν αυτήν την εκπαίδευση, διαθέσιμη στο MyLearning, την πλατφόρμα που συγκεντρώνει όλα τα διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα, πριν επιστρέψουν στο χώρο εργασίας. Περισσότεροι από 14.000 εργαζόμενοι έχουν ήδη παρακολουθήσει την ηλεκτρονική εκπαίδευση #safetogether, με τα σχόλια να είναι πολύ θετικά, υπογραμμίζοντας την ευκολία πρόσβασης και τη χρησιμότητα των πληροφοριών. Η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική επίσης για τους υπαλλήλους του Ομίλου που εργάζονται στην αγορά, όσο και για όλους τους παρόχους υπηρεσιών που είναι παρόντες στις διάφορες εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να επωφεληθούν από αυτήν την ηλεκτρονική εκπαίδευση, η L’Oréal έχει σχεδιάσει και μια ειδική έκδοση του προγράμματος αυτού, διαθέσιμη για το ευρύ κοινό, μέσω της πλατφόρμας CrossKnowledge, ενός από τους παγκόσμιους ηγέτες στην ψηφιακή εκπαίδευση (https://together.na.crossknowledge.com/). Οι 500 εταιρείες-πελάτες της CrossKnowledge θα επωφεληθούν επίσης από αυτό το περιεχόμενο.

Ο Pascal El Grably, συνιδρυτής και CEO της CrossKnowledge δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την L’Oréal, για να στηρίξουμε τις εταιρείες και τους εργαζομένους τους σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο της εξόδου από την καραντίνα; και που συνεισφέρουμε με αυτόν τον τρόπο στην κοινωνία, παρέχοντας πρόσβαση σε προγράμματα εκπαίδευσης για όλους. Η συνεργασία με την L’Oréal σε αυτήν την παγκόσμια πρωτοβουλία μας βοηθά να φέρουμε στη ζωή τις αξίες του CrossKnowledge και του Ομίλου Wiley σε έναν κόσμο όπου η εκπαίδευση και η έρευνα είναι πιο αναγκαία από ποτέ».

Η Cécile Beliot, Deputy Managing Director του Oμίλου Bel σχολίασε, «Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για όλες τις εταιρείες, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη L’Oréal που μας επέτρεψε να επωφεληθούμε από αυτήν την πολύ περιεκτική και καλά σχεδιασμένη ηλεκτρονική εκπαίδευση, που θα μας επιτρέψει να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για τους εργαζομένους μας που επιστρέφουν στο χώρο εργασίας τους».

Η Béatrice Lazat, Director of Human Resources της KERING πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε αυτό το περιεχόμενο που θα βοηθήσει τους εργαζόμενους να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την ασφαλή επιστροφή στον χώρο εργασίας. Αυτή η ανοιχτή προσέγγιση αντικατοπτρίζει τη νέα πραγματικότητα της συνεργασίας μεταξύ εταιρειών για την αντιμετώπιση της κρίσης Covid-19. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την L’Oréal».