COSMOMED: Δράσεις υπευθυνότητας και κοινωνικής ευαισθησίας με αφορμή την πανδημία

H ελληνική εταιρεία Cosmomed επιβεβαίωσε την ηγετική παρουσία της στον τομέα των προστατευτικών, ιατρικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού.

Με την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στη χώρα μας και αξιολογώντας τις διαστάσεις του φαινομένου παγκοσμίως, η Cosmomed στάθηκε αμέσως στρατηγικός αρωγός στην εθνική προσπάθεια για την εξασφάλιση μέσων προστασίας του πληθυσμού – σε μια στιγμή, μάλιστα, που η διεθνής ζήτηση προκαλούσε τεράστια ελλείμματα στην τροφοδοσία.

Σε συνεννόηση με την ηγεσία και τους αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας, κινητοποίησε άμεσα το διεθνές δίκτυο της και πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ανταποκριθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στις καταιγιστικές ανάγκες που δημιουργούσε η εξάπλωση της πανδημίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο φρόντισε για την τροφοδότηση, με προϊόντα ατομικής προστασίας, (γάντια, μάσκες, ιατρικές ρόμπες, φόρμες, κ.λπ.) των υγειονομικών δομών της χώρας μας. Παράλληλα, συμμετείχε στην σημαντική προσπάθεια που έγινε από εταιρείες και ιδιωτικούς φορείς, προμηθεύοντάς τους με σχεδόν 1 εκ. μάσκες, γυαλιά προστασίας και προστατευτικές στολές, τα οποία και αποτέλεσαν μέρος προσφορών προς το Υπουργείο Υγείας.

Ακόμη μεγαλύτερη προτεραιότητα έδωσε η Cosmomed στις ανάγκες στήριξης της κοινωνίας, μέσω αρμόδιων φορέων, που χρειάστηκαν προϊόντα ατομικής προστασίας. Έτσι, ανταποκρινόμενη με ευαισθησία απέναντι στο σύνολο, προχώρησε σε δωρεές προς το Υπουργείο Υγείας, το Χαμόγελο του Παιδιού, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την Πυροσβεστική, τον ΟΠΑΝΔΑ, την Αντιπεριφέρεια Μυτιλήνης, την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, καθώς και τους Δήμους Αχαρνών, Διονύσου, Καμμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου και Μώλου. Συνολικά, προσέφερε 123.000 γάντια, 48.000 μάσκες, 300 ιατρικές ρόμπες και 300 ολόσωμες φόρμες για την καλύτερη προστασία από τον κορωνοϊό.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Cosmomed έλαβε εύσημα για την υπεύθυνη και αξιόπιστη στάση της κατά την κορύφωση της πανδημίας Covid 19, τόσο από τους συνεργάτες της και τους αποδέκτες των δράσεων της, όσο και από την επίσημη Πολιτεία.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Ηλιάνα Αρκολάκη, Εμπορική Διευθύντρια της εταιρείας, «Η πανδημία του κορωνοϊού δοκίμασε τις δυνάμεις του νοσηλευτικού τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρακολουθήσαμε με αγωνία αλλά και υπερηφάνεια την εθνική προσπάθεια που έγινε σ’ αυτήν τη φάση και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είχαμε τη δυνατότητα να συνεισφέρουμε σ’ αυτήν, με την τεχνογνωσία και το καλά οργανωμένο δίκτυο μας».

Η οικογενειακή αυτή εταιρεία που δραστηριοποιείται εδώ και 37 χρόνια στη διάθεση εξειδικευμένων προϊόντων προστασίας, διακρίνεται για την άριστη ποιότητα των υπηρεσιών της, η οποία διασφαλίζεται μέσα από πιστοποιήσεις και πρότυπες διαδικασίες ελέγχου. Αντιπροσωπεύοντας στην Ελλάδα μερικούς από τους πλέον έγκυρους διεθνείς οίκους, έχει εδραιώσει τη θέση της στην αγορά ως κορυφαίου ονόματος στην κατηγορία υλικών που προστατεύουν αποτελεσματικά τους εργαζόμενους διαφόρων κλάδων, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.